Možno ste si to aj všimli, že na blogu sa už nachádza niekoľko polievok, z čoho vyplýva, že ich máme veľmi, ale veľmi radi. Najmä v zime sú úžasné. Pre mňa majú veľký význam, aj keď ich varím len v nedeľu, ale na ďalšie dni máme o časť večere postarané. Veľmi dobre nám padne teplá, hustá polievka po tom, čo sa vrátime z roboty domov. Polievky môžem len odporučiť, aj keď určite sú aj taký, čo ich vôbec nemusia.
350 g kuracích sŕdc
2 mrkvy
1 menšia cibuľa
2 lyžice zmrazeného petržlenu
3 lyžice zmrazenej červenej papriky
1 zeleninový bujón
1 lyžica soli
1,3 l vody
olej
Pripravila som si šampiňóny tak, že som si ich umyla a nakrájala na štvrťky. Mrkvu som si nakrájala (nastrúhala) na tenké plátky. V hrnci som si na oleji osmažila kuracie srdcia, po chvíľke som pridala šampiňóny a počkala som kým sa hríby trošku scvrknú. Potom som pridala mrkvu, chvíľku som ju tiež restovala a zaliala som to vodou. Pridala som ešte kocku zeleninového bujónu, celú cibuľu aj so šupkou, mrazený petržlen, mrazenú nadrobno nakrájanú červenú papriku a 1/2 lyžičky soli.
Polievku som varila asi 30 min., pred koncom som ju ochutnala a dochutila som ju soľou.
7 porcií
7 porcií
aaaaaaaaaach tak toto urcite skúsim Kinga, polievocku zo srdiecok by som si veru dala.mnaaaaam
OdpovedaťOdstrániťdúfam, že bude chutiť, tak ako nám :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem za vynikajuci recept :)
OdpovedaťOdstrániťtešilo ma :)
Odstrániťmôj manžel pride po mesiaci aj pol domkov tak ho chcem prekvapiť tvojou polievkou, tak tá určite bude super a milým prekvapením pre môjho miláčika ďakujem za recept
OdpovedaťOdstrániťak má rád vnútornosti - teda srdiečka, tak ho určite príjemne prekvapíš a po takom dlhom čase, by mu určite chutilo všetko čo mu zo "srdca" uvaríš
Odstrániť