nedeľa, 2. septembra 2012

Grilovaný pstruh s tagliatelle so sušenými paradajkami, kaparami a citrónom

Zistila som, že moju kuchyňu má okrem mňa rado aj jedno miniatúrne čierno-hnedé zvieratko. Možno si myslelo, že by medzi nami mohla nastať symbióza, ale veľmi sa mýlilo. Víkend som venovala jeho likvidácii. Bolo to dosť náročné, prešla som všetky zákutia, vybrala som všetky šuflíky, odmontovala som sokel a vytrela som každú jednu poličku. Všetko, čo nebolo v dózach/boxoch som preosiala, prezrela a preložila do nich. Neobišlo sa to bez strát, ale snáď som sa ich nadobro zbavila.
Ponaučenie – nič čo je zabalené, zagumičkované nie je pred nimi v bezpečí.
Nerobím si veľké zásoby, ale predsa musím mať doma základné suroviny a múka
taká je. Zaviedla som pravidlo, že múka putuje hneď z obchodu ku mne do chladničky/mrazničky, podľa toho kde je miesto. Pobudne tam zopár dní a ak v nej niečo bolo, vymrzne to tam. Potom ju presitkujem a preložím do dobre tesniacich nádob.
Ale späť k rybičke ...
 
 
2 pstruhy
šalvia
rozmarín
citrónové plátky
soľ
čierne korenie
maslo
olivový olej
 
300 g cestovín tagliatelle
6 ks sušených paradajok
2-3 paradajky
2 lyžice kapár
2-3 kolieska citrónu
150 ml smotany na varenie (ja som použila šľahačku)
cca 5 stonka rozmarínu
čierne korenie
soľ
 
Pstruhy som si umyla a osušila som ich. Zvnútra aj zvonka som ich osolila a okorenila čiernym korením. Do bruška som im vložila malé vetvičky rozmarínu, šalvie a 2 plátky citrónu. A tiež aj na vrch 2 plátky citróna. Pstruhov som opekala na panvici, v ktorej som si rozpustila kúsok masla a pridala som aj olivový olej. Na miernom ohni z každej strany 7 min.
Kým sa pstruhy opekali uvarila som si podľa návodu cestoviny (5 min.).
Omáčku som si pripravila tak, že som si rozohriala olivový olej, pridala som na pásiky nakrájané sušené paradajky a na krúžky nakrájané čerstvé paradajky. Po chvíľke som pridala kapary, nadrobno nasekaný rozmarín, trocha soli, čierneho korenia, kolieska citrónu a smotanu na varenie (šľahačku). Omáčku som si povarila na miernom ohni, trochu som si ju rozriedila vodou v ktorej sa varili cestoviny (za 2 naberačky). Keď boli cestoviny hotové, scedila som ich a pridala k omáčke.
Ja mám rada, keď si môžem rybky dochutiť citrónom ešte aj na tanieri.
 
2(-3) porcie 

15 komentárov:

  1. Hmmm rybičku bych si dala hned:)Krása

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jáj Kinga som sa pobavila :-) momentálne riešim ten istý problém čo sa tej potvorky týka:-(ináč v živote to u mňa na návšteve nebolo.
    Tá rybka vypadá fantasticky a pstruh je moja top ryba takže sa nechávam inšpirovať:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka, na potvorky som použila ocot, dúfam, že zaberie a už sa neobjavia. Zaujíma ma však čo si použila ty?
      Rybku vyskúšaj, mohla by ti chutiť.

      Odstrániť
    2. ...nič extra len čistú mechaniku. Vpratať, zlikvidovať a dať naspäť.Ale ocot je fajn ,bonus navyše ktorý účinok posilní.

      Odstrániť
    3. jaaaj, len nech sa nevrátia

      Odstrániť
  3. pstruh je asi po lososovi jediná ryba, ktorú mám naozaj rada, a takto pripravenú ju určite vyskúšam (priateľ bude rád, hihi, pretože ten ryby zbožňuje)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka, tak je načase mu spraviť radosť ;-)

      Odstrániť
    2. no veď toto, hihi :)) a aj sebe, pretože teda akože pstruh a takýto :)

      Odstrániť
  4. To vypadá jako dokonalá lahůdka. Přesně taková jídla miluju. Mám díky tobě plán, na čem si pochutnáme o víkendu. Děkuju! :-**
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dúfam, že sa víkend s rybkou vydaril

      Odstrániť
  5. Tááák a mám ďaľšie miestečko, kde budem chodiť na dobré recepty :-)
    Kinga, tohto chrobáčika dôverne poznám, mne sa sa už viackrát usídlil v čajoch, ktoré sa dlhšie nepoužívali - hlavne bylinkové ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka budeš tu vítaná. Čaje aj u mňa padli za obeť, teraz všetko pozorne kontrolujem, snáď sa už nevrátia ...

      Odstrániť
  6. tohle vypada vyborneee! Mnam, dostala jsem chut na rybu

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...