pondelok 4. októbra 2010

Bravčové karé zapekané s olivovo-syrovou oblohou

Po návrate z USA naša chladnička zívala prázdnotou a ani prvý nákup tomu veľmi nepomohol. Bola som unavená, nevyspatá, takže som poriadne ani nevedela čo budem v nedeľu variť. Kúpila som zopár vecí s tým, že veď niečo spravím. Vymyslela som si túto oblohu na mäso, ktorá bola skutočne šťavnatá a mne chutila aj bez mäsa, takže si myslím, že by kľudne obstála aj ako pomazánka alebo by sa mohla zapiecť aj s bagetou.


Mäso:
6 plátkov (cca 800 g) bravčového karé
soľ
čierne korenie
múka
olej

Obloha na mäso:
200 g zelených olív
100 ml kyslej smotany
130 g kápie (červená paprika)
1,5 lyžice horčice
100 g syru Eidam
čierne korenie
chilli
cesnakové korenie

malé varené zemiaky

Mäso som si jemne naklepala, nasolila a okorenila čiernym korením. Chvíľku som ho nechala odpočívať a potom som ho jemne obalila v múke. Na troške oleja som ich osmažila z oboch strán. Nie je potrebné smažiť ich dlho, stačí kým sa zatiahnu a obelejú, mäsko bude mäknúť v rúre.
Oblohu na mäso som si pripravila zmiešaním všetkých surovín. Olivy a kápiu som si ale nakrájala na menšie kúsky a syr som si nastrúhala. Túto zmes som navrstvila na pripravené mäso, ktoré som si predtým preložila na plech a podliala som ich asi 200 ml vody. V rúre na 180°C som ich zapekala 30-35 min., ak by syr stmavol a mäsko by ešte nebolo hotové (závisí od hrúbky mäsa) je potrebné mäso prikryť alobalom a takto dopiecť.
Ako prílohu som k mäsku podávala menšie varené zemiaky v šupke.

4 porcie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...