Nikdy predtým som pstruhov nerobila. Vždy sme kupovali len kapra a to na Vianoce alebo nejaké filety, no a ešte makrelu, ale tá mi začala strašne smrdieť. Tak keď som túto rybičku uvidela v jednom našom hyper-super obchode a ešte k tomu v akcii, kúpila som ju. Rybky ma vyšli na 2,30 € a pritom z toho vznikla fakt úžasná, chutná a sýta večera. Recept som si našla ako inak na nete, aj keď pôvodne bol písaný na šťuku, je vynikajúci aj k pstruhom. Väčšinou k rybám automaticky podávam citrón, ale tu vôbec nebol potrebný.
Fotka upečených rybiek bola príliš tmavá, tak som ju sem radšej nedala.
Fotka upečených rybiek bola príliš tmavá, tak som ju sem radšej nedala.
2x 200 g pstruhov
soľ
1 zväzok petržlenovej vňate
1 menšia cibuľa
5-6 ks sardiniek v oleji
60 g masla
250 g kyslej smotany
Pstruhov som si umyla, nasolila som ich a vložila som ich do jenskej misy. V mixéry som si nadrobno nasekala petržlen. Pridala som cibuľu, ďalej som mixovala, pridala som sardinky a zmäknuté maslo. Dochutila som to celé 1/4 lyžičkou soli a polovičku pripravenej zmesi som vložila do brucha rýb. Rybu som z vrchu potrela asi štvrťkou kyslej smotany a vložila som ich do predhriatej rúry na 170°C, na 30 min. Každých 10 min. som rybu ešte potrela kyslou smotanou.
Keď bola ryba hotová preložila som ju na tanier a výpek z misy som pridala k zvyšku sardinkovej zmesi, ktorá nám zostala z plnky. K tomu som primiešala zvyšok kyslej smotany a túto omáčku som podávala k rybám.
My sme to jedli s chlebom, ale aj varené alebo opekané zemiaky by sa k tomu hodili.
ja som moc neni schopna jest rybky,co maju na tanieri ocka aj ustocka:(...ale paci sa mi napad naplnit im bruska plnkou zo sardiniek:))to by ma teda nenapadlo,chutovo to je urcite dobrota!!!!
OdpovedaťOdstrániťKeď som pridávala fotky, rozmýšľala som či niekomu nebudú nepríjemné. Ja som však mäsožravec :) a aj toto k tomu patrí. Je to veľmi chutné jedlo, treba skúsiť.
OdpovedaťOdstrániť...pstrúžiky sú moje najobľúbenejšie rybky, len tak osolené , orascované a upečené:) tento receptík by bol dobrá zmena:) rybka rybkami naplnená :)))
OdpovedaťOdstrániťPstruzi jsou nej, moje slova.o) Když děláme ryby, jakože se snažíme, nejčastěji skončí pstruh klasicky s máslem a větvičkou rozmarýny v bříšku. Pečený něžně se stroužkem česneku, event. se slaninovou peřinkou. Musíme být jemní, děti koření ne-e. J.
OdpovedaťOdstrániť... tak už aj u mňa zaujali popredné miesto medzi rybami :)
OdpovedaťOdstrániť... časom možno aj deťom zachutia koreniny, aj keď možno by sa dala jedna rybka pripraviť pre deti a jedna pre dospelých - okorenená ...
Vybavily se mi vzpomínky na loňskou dovolenou na Slovensku - jeden večer byli čerství pstroužci na grilu s máslem. Sice v provizorních podmínkách, ale o to chutnější!
OdpovedaťOdstrániťTak nielen spomienkami treba žiť, ale hor sa na pstruhy a či už s plnkou alebo s maslom, ale treba sa do nich pustiť.
OdpovedaťOdstrániťMilujem pstruhov, pečiem ich však bez hlavy, na tej si totiž za surova pochutná náš psík. :)
OdpovedaťOdstrániť