nedeľa, 13. júna 2010

Medovo horčicové kuracie stehná


12 ks dolných kuracích stehien
1 lyžička oleja
soľ
čierne korenie
grilovacie korenie
cesnakový prášok
mletá červená paprika
100 ml vody

Marináda:
5 lyžíc horčice
5 lyžíc medu

Rúru som si predhriala na 200°C. Kuracie stehná som si umyla a zodrala z kože (kto chce môže ich piecť aj s kožou). Kuracie stehná som si rovnomerne rozložila do vyolejovanej zapekacej jenskej misy a z oboch strán som ich poprášila koreninami (podľa chuti). Ešte som ich podliala vodou, prikryla alobalom a vložila do rúry na 1 hodinu.
Medzitým som si zmiešala horčicu s medom.
Po hodine som stehienka obrátila a rovnomerne som na nich rozotrela 1/2 marinády. Vrátila som ich do rúry na 10 min., ale už som ich neprikrývala. Po 10 min. som ich vybrala, otočila a poliala ich zvyšnou marinádou. Do rúry som ich vrátila na ďalších 10 min. a boli hotové.
Prílohou boli opekané zemiaky a jogurtový šalát s uhorkou, kukuricou a paradajkami.

Zdroj z maďarského blogu Mennyei Manna

5-6 porcií

1 komentár:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...