Palacinky s banánom som robila už druhý krát, sú chutné a pomerne rýchlo a bez väčšej námahy hotové. S javorovým sirupom sú úžasné, ale poliate medom tiež nemôžu byť zlé. Javorový sirup (maple syrup) som si priniesla ešte z USA, keď sme tam boli v septembri. Niežeby sa u nás nedal kúpiť, ale tam toho bolo toľko na výber. Mne odporučili tento, nebolo to veľké balenie (keďže tam boli aj sirupy balené po veľkých galónoch) a aj cena bola úmerná veľkosti. Ani v USA nie je tento sirup najlacnejší, táto fľaštička stála asi 6 dolárov/250 ml. Sirup sa použije teplý, teda zohrieva sa buď v mikrovlnke alebo na sporáku.
150 ml bieleho jogurtu
1 veľký banán
100 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
2 vajíčka
30 g roztopeného masla
1/2 balenia vanilkového cukru
banán na ozdobenie
javorový sirup
V pôvodnom recepte bolo napísané, že všetko je potrebné dať do mixéra a zmixovať. Tak, ale môj mixér je maličký, do toho by sa nezmestilo všetko, takže som si zmiešala suroviny ručne. Vidličkou som si roztlačila banán, pridala som jogurt, hladkú múku, prášok do pečiva, vajíčka, roztopené maslo a vanilkový cukor. Všetko som si to vymiešala do hladka, vzniklo z toho dosť husté cesto. Nechala som ho odpočívať 15 min. a až potom, na horúcej teflónovej panvici som postupne vyrábala malé hrubé palacinky/lievance. Dokopy im stačíilo cca 5 min. z oboch strán a sú hotové.
banán na ozdobenie
javorový sirup
V pôvodnom recepte bolo napísané, že všetko je potrebné dať do mixéra a zmixovať. Tak, ale môj mixér je maličký, do toho by sa nezmestilo všetko, takže som si zmiešala suroviny ručne. Vidličkou som si roztlačila banán, pridala som jogurt, hladkú múku, prášok do pečiva, vajíčka, roztopené maslo a vanilkový cukor. Všetko som si to vymiešala do hladka, vzniklo z toho dosť husté cesto. Nechala som ho odpočívať 15 min. a až potom, na horúcej teflónovej panvici som postupne vyrábala malé hrubé palacinky/lievance. Dokopy im stačíilo cca 5 min. z oboch strán a sú hotové.
My sme si k nim nakrájali banány a poliali teplým javorovým sirupom.
7 palaciniek
Zdroj Flatcat.
Kinga fajne lievančeky s tým banánom a u mňa rozhodne s medom :) Ďakujem za tip:)
OdpovedaťOdstrániťAj ten javorový sirup je chutný :), ale každý podľa gusta.
OdpovedaťOdstrániťummmmmmm vyzerajú fajnovo
OdpovedaťOdstrániťKinga to je paráááádne! Inak a je vôbec nejaký rozumný dôvod prečo je javorák taký drahý? Ja nerozumiem vôbec tú cenu.
OdpovedaťOdstrániťNašla som toto video o výrobe sirupu:
OdpovedaťOdstrániťhttp://www.mojevideo.sk/video/6e4a/ako_sa_to_robi_javorovy_sirup.html
Nie je to práve najjednoduchšia výroba, tak asi preto to je také drahé. Škoda, chutí to dobre.
A to su original palacinky lebo na fotke to vyzera ako dolky..
OdpovedaťOdstrániťurcite to skusim .. hm len kde zohnat ten javorovy syrup...
a konecne som objavila nejaky foodblog! :) boze ja neviem mam pocit ze ich je strasne malo ... :) takze mas noveho sledovatela!!!!! :))
btw: ked mas chut skusit stastie v mojej sutazi budem rada :)
http://diamondsfashionkatka.blogspot.com/2011/01/ukaz-sa-vyhraj-giveaway.html
Kinga, na taký neďeľný raňajkovo-obed ako stvorené. Ja sem-tam pridám do cesta aj čučoriedky.
OdpovedaťOdstrániťTaketo lievance som este nerobila a kedze mi dnes starsia dcerka ochorela, tak ju nimi skusim potesit. Javorovy sirup sice nemam, ale dam med. Ozaj ako chuti javorovy sirup? Vidavam ho v obchode, ale prave kvoli tej cene, ho prejdem naslepo, lebo ak by nam to nechutilo, co s tym. Je to podobne medu chutovo?
OdpovedaťOdstrániťNenasla som tu na teba nikde kontakt, tak pisem sem. Kinga, mohla by som predstavit trosku tvoj blog u mna na blogu a pouzit tento tvoj receptna lievance?
OdpovedaťOdstrániťKatka môžeme ich nazvať aj dolky. Do nadpisu som uviedla aj lievance, pancakes, palacinky (hrubšie). Foodblogov je dosť, stačí si len kliknúť na meno niektorej z komentujúcich dám, všetky majú blog :))).
OdpovedaťOdstrániťTvoju stránku som si stihla len prebehnúť, ale určite sa na ňu ešte vrátim. Tvoju záľubu vo vysoké opätky zdieľam, ja mám v robote 10 cm-vé "prezuvky" ;).
Ivka čučoriedky sa namiesto banánu určite budú hodiť. Aj ja by som ich použila, ale tu na nížine :) sa k čučoriedkam nejako nedostanem :( (teda k tým čerstvým).
Michaela - javorový sirup je sladké ako med, ale nemá chuť medu, neviem to presne popísať, ale mne to chutí. Je to drahé, to hej, ale keď som si v USA chcela kúpiť lacnejšiu verziu, tak mi ju neodporučili, že to nebola dobrá značka (neviem či to viac riedia alebo nejako umelo dosladzujú). Na tvoju druhú otázku som Ti poslala mail.
tak, tie sú úplne ukážkové :... len sa do nich zahryznúť, mńamka a zároveň skvelé spotrebovanie banánov - aspoň u nás :DDDDD
OdpovedaťOdstrániťMartinka, tak trochu som na teba myslela, keď som madžgala banány :).
OdpovedaťOdstrániť