sobota 10. decembra 2011

Prívarok zo žltých fazuliek

V tomto predvianočnom odbobí sa očakávajú recepty na vianočné koláčiky, ale u mňa ešte nenastal čas vypekania. Zato takýto teplý prívarok sa na tento zimný čas hodí. Viem, že to nie je práve najchutnejšie a najvábnejšie jedlo, ale keďže sa dal zjesť a mne aj chutil, tak ho uverejním.
Teda tieto fazuľky nie sú u nás práve v obľube. Roky som ich ani nerobila a ani som ich nejedla, preto som tentoraz namiesto mäsa siahla práve po tejto žltej zelenine. Ja viem, slanina na fotke sa ešte na zeleninu nepreklasifikovala, ale prívarku dodala potrebný šmrnc. Tak som si povedala, že vyskúšam recept na polievku, len s tým, že z toho bude prívarok alebo niečo podobné tomu. Prezieravo som aj ja radšej fazuľku rozmixovala, niekedy proste stravníkov treba oklamať.


20 g masla
250 g žltej fazuľky (použila som mrazenú)
150 ml bieleho vína
300 ml vody
70 g syru
120 ml kyslej smotany
soľ
čierne korenie


oravská slanina
starší chlieb
olej

Použila som mrazené fazuľky, ktoré som si nerozmrazovala.
V hrnci som si na masle orestovala fazuľky, pridala som víno. Chvíľku som počkala, kým sa víno trošku odparilo. Pridala som vodu, čierne korenie, soľ a fazuľky som varila asi 10 min.
Keď boli fazuľky mäkké, tak som ich pomocou ručného mixéra rozmixovala. Pridala som nastrúhaný syr a kyslú smotanu a všetko som ešte chvíľku povarila. Keď je potrebné, môže sa pridať čierne korenie a soľ.
Staršie chlebíky som potrela olejom a z oboch strán som ich na panvici opražila. Ku každému chlebíku som pridala aj jednu opečenú oravskú slaninu.

3 porcie

2 komentáre:

  1. mnaaam, ja zelenu/zltu.. proste fazulku milujem,no moj muz tiez velmi nie,ale tent privarok vyzera uzasne, hned by som si dala, takuuu chut som dostala! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzera to super,Kinga..ja by som si urcite pochutila.:)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...