utorok 8. februára 2011

Kari polievka s kuracím mäskom a jablkom

Už druhý deň sedím pri otvorenom okne. Vonku je tak krásne ... Teším sa z takéhoto počasia, zimy a depresívneho počasia už stačilo! Nech je tu už jar! Aj keď tá na seba ešte nechá čakať, teda aspoň podľa Iľka, Dr. Iľka. On ešte ráno hovoril o mrazivých mínusoch, najmä v ranných hodinách. Aj ja som to cítila. Ráno mi bolo chladno, aj čapicu som si nasadila. Nevadí hlavne, že sa to blíži .... :-)))).
A k tomuto krásnemu počasiu sa výborne hodí, táto krásne žltá polievka. V poslednej dobe skúšam rímsku rascu a aj do tejto polievky poputoval. O rímskej rasce treba vedieť, že nie je ako náša klasická rasca. Mne klasický kmín až tak nechutí, ale tento má strašne dobrú chuť a určite sa oplatí ho kúpiť, keď naň natrafíte. Práve to "natrafenie" je trošku obtiažnejšie. Ja som sa s ním v našich hyper-super obchodoch nestretla. Preto mi ho kúpili v Maďarsku, myslím že to bolo v klasickom CBA-čku. O rímskej rasce už napísala Slávka, odporúčam prečítať si jej zápis.

Chcela by som poďakovať za krásne predstavenie môjho blogu Michaele, na jej stránke Recepty z Indie. ĎAKUJEM. 


2 ks (250 g) kuracích pŕs
čierne korenie
mletá rímska rasca (nemusí byť)
soľ
2 x 20 g masla
1 menšia cibuľa
2 lyžice múky
3 lyžice karí korenia
1,5 l vody
2 kuracie bujóny
150 ml smotany na varenie
1 lyžička kryštálového cukru
1 jablko

Kuracie prsia som si nakrájala na malé kúsky, okorenila som ich čiernym korením, rímskou rascou a soľou. V hrnci som si roztopila maslo a kuracie kúsky som si opražila. Keď zbeleli, vybrala som ich a do hrnca som dala ďalšiu kocku masla, na ktorom som si opražila cibuľku, pridala som múku a po minútke aj karí korenie. Karí som si opražila a po chvíľke som pridala asi 200 ml vody. Pomocou metličky som si kvázi "zásmažku" vymiešala a pridala som aj zvyšnú vodu. Do polievky putovali ešte 2 kocky kuracieho bujónu. Polievku som nechala zovrieť a varila som ju asi 15 min. Medzitým som si očistila jablko a nakrájala som ho na rovnako malé kúsky ako kuracie mäso.
Do misky som si odobrala za 1 naberačky polievky, do ktorej som primiešala smotanu na varenie. Zmiešanú smotanu som za stáleho miešania vliala späť do polievky. Pridala som kuracie kúsky, kryštálový cukor a jablká. Nechala som polievku zovrieť, nakoniec som ju ochutnala, ak by bolo treba môže sa dosoliť, inak je hotová.

8 porcií

Zdroj The Pioneer Woman.

5 komentárov:

  1. No tak toto je paráda, polievocka vyzerá skvelo a s jablckom to musi byt ohromné.To kari + jablko + rimsky kmín.supeeeeeeeeeer

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzera zaujimavo, farebne na jednotku :) Inak taky bezny kmin, ci rascu ja moc nemusim, ale rimsky kmin je fantasticky, zvlast cierny - shah jeera. Urcite by som odporucila nevynechat ho v receptoch, kde je predpisany.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nadherna vynimocna polievocka, ktora krasne vonia, vyzera, aj chuti. Mnam!

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...