nedeľa, 4. augusta 2013

Baklažánovo-paradajková omáčka na cestoviny

Nemôžem povedať, že by to bol typický obed na nedeľu, ale keď mne sa tak veľmi nechcelo dlho vyvárať. V kuchyni je horúco, aj keď mám spustené žalúzia, je tu cca 35°C a začínam silno uvažovať, že tá klíma by nebola na zahodenie (bývame na juhozápadnej strane).
 

Polievku som rýchlo odbila a to tak, že som si ešte v sobotu večer zmixovala všetky suroviny ku gazpachu. Tentoraz bez cibule, ale pridala som veľa-veľa petržlenovej vňaťky.  

 
A teraz, v podvečer, som predsa len zapla rúru a urobila som nám Galette s broskyňami a slivkami, podľa receptu od Ivanky z Eclecticquilt blogu. Na raňajky, cez týždeň, budú ako stvorené.
 

Ako zvládate tieto teplá? Ja som ho využila na prípravu sušených paradajok, preto mi aj zostala paradajková dužina do omáčky.
 
3 kúsky kuracích pŕs
700 g baklažánu
500 ml paradajkovej dužiny (olúpaných paradajok)  
cherry paradajky
bazalka
olivový olej
soľ
čierne korenie
talianske korenie
 
300 g cestovín mafalde
syr
pečený cesnak (ak máte)

Moje baklažány boli z otcovej záhrady, nejako sa im ale nechcelo narásť, takže ich môžem označiť ako baby baklažány. Bojím sa, že im nebolo súdené dospieť a ako už aj v minulosti sa stalo, čakali na napadnutie škodcami, tak som ich radšej rýchlo nakrájala, nasolila a nechala som ich vypotiť na papierovej utierke.


Kuracie plátky som si tiež prekrojila a okorenila som ich. Soľ, čierne korenie a sušenú zmes talianskeho korenia som pridala na mäsko. Vo väčšej panvici som si mäská postupne opiekla na olivovom oleji. Hotové mäsko som prikryla alobalom, aby nevychladlo, kým som si pripravila omáčku.
Do tej istej panvice, v ktorej som si upiekla mäsko, som si pridala viacej olivového oleja a baklažánové kúsky som si opiekla. Dala som im asi tak 10-15 min., z času na čas som ich premiešala. Keď už bol baklažán mäkký, pridala som paradajkovú dužinu a časť bazalky, ktorú som si ponorným mixérom vopred rozmixovala. Ochutila som omáčku soľou, čiernym korením a tiež nadrobno nakrájanou bazalkou. Mala som ešte niekoľko kúskov cherry paradajok, aj tie som pridala do omáčky.
Nakoniec som si uvarila cestoviny. Ja som použila typ mafalde, ktoré mi prišli priamo z Talianska. Trošku dlhšie som ich varila, ale nakoniec sa vynikajúco hodili k tejto omáčke.
Na dozdobenie som pridala plátky syru (použila som škrabku na zemiaky), pečený cesnak, ktorým som dochutila svoju porciu a na vrch som poukladala nakrájané plátky kuracích pŕs.

4 porcie (ak si dá predtým každý ešte polievku :))   

Zdroj A GRACEFUL TASTE

4 komentáre:

  1. Jéj Kinga, Galettka sa ti krásne vydarila. S nedeľným obedom sme to mali (a asi polovica SK) rovnako. Pri tých horúčavách sa mi veľmi nechce zapínať sporák, takže gazpacho je ideálna voľba. Aj keď o 22,00 som začala piecť bábovku mojim chlapom na chalupu, to už sa trošku ochladilo.

    OdpovedaťOdstrániť

  2. Dobrý deň,


    Všimli sme si, že máte veľa chutných receptov na Vášom blogu a chceli by sme Vám predstaviť našu novú webovú stránku http://www.hladatrecepty.sk/ kde si naši užívatelia môžu vyberať z vyše 85 000 pozbieraných receptov. Na stránke sme vytvorili tiež rebríček Top blogov, kde nájdete všetky pridané blogy a môžete pridať aj ten Váš. My skopírujeme všetky recepty a používatelia ich potom môžu nájsť pomocou nášho vyhľadávača. Ak však kliknú na recept, tak ich presmeruje na Vašu stránku a tým pádom stúpne automaticky návštevnosť Vášej stránky. Nemusíte sa obávať, všetko Vám ponúkame úplne zadarmo.
    Hladatrecepty.sk má svoje sesterské webové stránky na celom svete. Budeme veľmi radi keď sa stanete súčasťou tejto veľkej rodiny.

    V prípade že máte nejaké otázky obráťte sa na nás.

    S pozdravom,
    info@hladatrecepty.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...