pondelok, 7. júna 2010

Frankfurtská polievka

Polievka, ktorú treba vyskúšať. Je fakt dobrá a je to dobrý spôsob na prípravu kelu. Väčšina ľudí asi kel nemá rada. Teda prívarky, ktoré som jedla ako malá, ani mne moc nechutili, ale zato kelové fašírky zbožňujem. A najmä za studena. Niekedy ich musím spraviť a potom o nich určite napíšem, aj keď si viem predstaviť, že väčší úspech by mali klasické fašírky.


400 g kelu
200 g (4 ks) hydinových párkov
1 stredne veľká cibuľa
1,8 l vody
200 ml kyslej smotany
2 lyžice múky
2 lyžičky majoránky
2 lyžičky mletej červenej papriky
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička cesnakového prášku
1 lyžička čierneho korenia
1 lyžička soli

Kel som si umyla a nakrájala na pásiky. Keď sú pásiky príliš dlhé, prerežem ich na polovicu. Kel som si vložila do hrnca, pridala som očistenú celú cibuľu (na konci som ju vybrala a vyhodila). Pridala som všetky koreniny okrem červenej papriky a celé som to zaliala vodou. Kel sa uvaril asi tak za 25-30 min. Medzitým som si očistila párky a nakrájala som ich na kolieska. Po 30 min. som do polievky pridala párky a počkala ďalších 10 min. kým sa uvarili. Kyslú smotanu som si zmiešala s múkou a červenou paprikou. Pridala som k nej asi za 2 naberačky polievky, aby sa teploty vyrovnali a cez sitko som ju pomaličky prilievala do polievky. Polievku som nechala zovrieť a po 5 min. bola hotová. 

8-9 porcií  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...