piatok 25. novembra 2011

Darček /giveaway/ kuchárska kniha, krst knihy Vojta Artza

Mám rada knižky. Voňajú úplne nádherne. Tak ako chutne navarené jedlo, tak aj knižky dokážu pri ich prvom otvorení nádherne voňať. Ak je to ale kuchárska knižka, k vôni sa pridružuje aj na pohľad krásne naservírované jedlo. Chúťky sa mi len tak zbiehajú. Naučila som sa chodiť na potravinové nákupy najedená, aby som sa nenechala zlákať rôznymi dobrotami. Tak isto aj pri návšteve kníhkupectva, keď zväčša zamierim ku kuchárskym knihám, nie je žiaduce, si ich prezerať s prázdnym žalúdkom.


Rozpisujem sa tu o knihách, keďže sa mi dostalo milého pozvania na krst knihy U vás doma od Vojta Artza. Krst sa konal 24. novembra v hoteli Chopin v Bratislave. Úvodného slova sa ujal Peter Justin Topolský, ktorý vtipom predstavil šéfkuchára, niekoľko informácií pripojila aj mamka Vojta Artza, ukázali sa kolegovia a pomocníci z Gourmet klubu, nezabudli sa spomenúť sponzori a nakoniec došlo ku krstu knihy za pomoci markizáckych moderátorov Adriany Polákovej a Dara Richtera z Telerána. Krstilo sa ako inak, čerstvo namletým čiernym korením.


V kuchárskej knihe si našlo miesto 73 receptov, rozdelených do 13 kapitol. Nájdu sa tam nadpisy ako Pre teba, Teplá večera, Sólo pre zemiaky, Party a oslavy, ale aj sviatočné špeciality, Chuť stredomoria a uzavrie to exotika. Ja som si tam našla niekoľko receptov, ktoré by som určite chcela vyskúšať, napr. staročeský cibuľový prívarok, ktorý pred nami priamo pripravovali a mali sme možnosť aj ochutnať ho. Mne veľmi chutil. Taktiež polievku z pečených paradajok, kuraciu paštétu s jablkovým želé, jablkovo-feniklový šalátik a baklažánový kaviár so šalátom. To len tak narýchlo, ešte si recepty musím poriadne preštudovať.


Na krst ma sprevádzal ten MÔJ a tak sme od usporiadateľov dostali 2 kuchárske knižky. Jednu knižku aj s podpisom by som rada venovala niekomu z vás.

Jediné čo musíte, je napísať pod tento článok do komentárov, do 6.12.2011, do 12:00, vašu mailovú adresu (prípadne sledovať môj blog). A ak by sa vám chcelo, tam mi prosím napíšte, koľkí si sadnete tento rok k štedrovečernému stolu.

Knižku zašlem v rámci Slovenska a Česka.





26 komentárov:

  1. Ahoj :) sledujem tvoj blog asi dva tyzdne, nasla som ho nahodou cez blog Anety a od vtedy som k tebe chodim nakukat. Prave dnes idem podla teba piect tu kremesovu tortu, tak drz palec.
    A ked uz sa mozem zapojit do zrebovania o peknu knizku,tak to skusim. Za stedrovecerny stol si sadneme styria - ja a moj chlap, moja dcera a jeho dcera..a straaasne sa na to tesim!! budu to nase druhe spolocne Vianoce.
    zelam pekne sviatky a krasne Vianoce
    denisa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. teeda kinga, to je paradny giveaway!
    ja mam vianoce klasicke - len ja a rodicia. a ukecavame kazdy rok aj babku nech ide k nam, nech nie je doma sama, ale ona nechce, ze jej je najlepsie doma:-D no chapes? ja nechapem:-D

    anetagoesyummi@yahoo.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dnes rano bol akurat v telerane a robil tu pastetu s jablkovym zele:-)no, nas bude na vianoce asi viac....moj muz, dcera, syn a ja a potom moja sestra s 2 r.dvojickami a synom a moji rodicia. spolu....veeela, prajem si pevne nervy:-DD

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento rok budeme si stole len dvaja, ale hneď 25 ráno cestujeme k rodičom.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Noo to vyzera super, urcite si sa zabavila :) Recepty zneju chutne :) Tento rok sa na Vianoce velmi tesim, po roku mimo SR to padne super :) sneh, mraz, vsetky tie vone, rozpravky, rodina :) Pri stole nas bude 5- rodicia, brat, sestra a ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vuuu, aj ja sa zapojim:) sasulkape@gmail.com, my budeme na Vanoce jen sami dva: ja a pritel:) oprve ve vlastnim a taky sami:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. juuuuj, tak to musela byt fakt super akcia - zavidenia-hodna!:)))
    nás bude 7 - ja,moj muz,jeho tri sestry a jeho rodicia, tento rok travime Stedry den s nimi, kedze minuly rok sme boli u mojich:)

    mail: mary.balaz@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. jej,fajna giveaway:)...my nase Vianoce vzdy riesime na poslednu chvilu,kazdy rok uvazujeme,ze ich stravime len sami dvaja,vlastne traja, aj s nasim Buckom:)..ale nakoniec sa vzdy pridruzime k jednym alebo druhym rodicom..uvidime,ako to bude tento rok:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mám rada kuchárske knihy a mám (veľmi) rada tvoj blog preto sa zapojím do súťaže aj ja a s radosťou:)...tento rok si k štedrovečernému stolu sadneme ja môj manžel a dve dcérky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ooo, zapajam sa aj ja :) takze nase vianoce budu velmi zaujimave lebo prvykrat budu aj s nasim 10 mesacnym synom :) tak sa tesim :)
    ivahar@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. krasne!! kucharky su naj ako darcek ci vyhra..ja zatial vobec netusim kolki pri stedorvecernom stole budeme :(

    OdpovedaťOdstrániť
  12. aj ja sa zapajam :) my budeme za stedrovecernym stolom bud dvaja, alebo piati...podla toho ako mi vyjde sluzba v praci. geena@azet.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  13. No fuuuha , to je aký darček, hmmm. U nás budeme ako vždy 4 ja manžel a Kubko s Radkou :-), pravdepodobne aj náš škrečok Pipo.Ale teda ten krst ti poviem , brutálna závisť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Panecku, to je krasny darcek. Ja som maniacka na kucharske knizky:) U nas tohto roku prvykrat za 28 osem rokov, co som vydata bude okrem nas styroch aj host. Este nikdy sme na stedry vecer neboli u nikoho my, ani u nas nikto nebol. Pre mna Stedry vecer je prilis privatna zalezitost. Preto som velmi zvedava, ako to dopadne:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. tak tu sa musim zapojit aj ja...som totiz zavisla od kucharskych kniziek ;) denisaverano@hotmail.com
    my vianoce neslavime, kedze som ineho nabozenstva..ale priznam sa, ze mi chyba ta atmosfera...;)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. jeejo :) to je kráásny darček. určite je v nej este mnoho vynikajúúcich receptikov :) takže bola by somm maximalne stastna keby som ju vyhrala ;)))
    my budeme bud 2 alebo 7 popripade +2deti :) je to zvlastne ale u mamy sa takto mozno stretneme no neviem ci to bude presne na stedry vecer :)) ale urcite tolky pojdeme do kostola :)))
    tamasova.miroslava@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ahoj, nas bude 7 (manzel, syn, moji rodicia, svokrovci a ja) takze rodinna zalezitost... mmch dnes sme mali na obed tvoje "Kuracie pečienky na víne so slaninou, pretlakom a petržlenom" mnaaam!!! a moj mail:
    akdarka@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ahoj no k nam teraz pribudol novy clen rodiny :). Mojej sestre sa narodil syncek.. takze budeme asi siedmi :)..rodicia, babka, sestra zo svagrom a malinkym a ja :)
    alice2000@zmail.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  19. ahoj,
    objavila som tento blog az dnes. musim pochvali, krasne zive fotky az sa mi zbiehaju slinky :)
    timea.szabova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  20. ahoj kinga, robila som tie spagety, ale namiesto mlateho bravcoveho som dala kuracie horne stehno. az na to ze som to nejako prehnala z mnozstvom spagiet, ze bolo tej omacky na ne malo, bolo to mnamky a ocenil to najma moj syn, lebo moj muz neznasa cestoviny :)) a ja xcem knizkuuuuuuuuuuu. ale nie zartujem. papa

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Ahoj Kinga, rada sa zapojim aj ja.:) Vojta Artza mam rada a tvoj blog tiez.:) Moja mail je: misijaque@gmail.com

    U nas budeme ja, snubenec, nase babatko, moj brat, svagrinka tesne pred porodom a ich pes Tapka a pride aj moja mama....takze varit budeme aj kapra, aj file, aj lososa a milion sladkosti, uz sa tesim.:)

    Miska

    OdpovedaťOdstrániť
  22. a tiez sa pokusim o stastie. Ved kto by odolal tak lakavemu darceku?
    my budeme doma na vianoce 8 ludia + 1 babatko este v brusku :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. ahoj, aj ja sledujem tvoj blog cca 1 mesiac, nadherne fotky, este krajsie pripravene jedla :) vareniu (peceniu) som podlahla odkedy som sa viac-menej osamostatnila s priatelom a ta knizka musi byt urcite uzasna!!! :) Na Vianoce budem so svojou rodinou...teda 10-ti, a ktovie, mozno pribudne aj spominany priatel ? ;)

    lenka
    alenka.petrikova@pobox.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  24. KInga, krásny darček a super blog, poznám ho asi 2 mesiace a pravidelne nakukujem. Na vianoce sme 3: ja, manžel a syn - ozaj štyria, musím zarátať aj našu fenku...Prajem pokojné sviatky.
    milenka@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Ahoj Kinga, pekny blog aj meno :-) Tak nas bude pri stedrej veceri 5 - mama, otec, ja, brat a sestra, ale pri rozbalovani darcekov nas bude uz 10, lebo pride dalsi brat s rodinkou :-)
    gianna28@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  26. ahoj, pravidelne sleduji tvuj blog a "slintam" na klavesnici:) snad se brzy dostanu k nejakemu tvemu receptu:) u nas doma slavime vanoce ve ctyrech (rodice, ja a moje sestra) + nas psi rodinny mazel...
    preji krasne svatky, pantuter@centrum.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...