pondelok, 21. novembra 2011

Špagety s mletým mäsom

Kto má rád mäsové guličky so špagetami teda meatballs, tak tomu budú chutiť aj tieto špagety. Je to sýte a veľmi chutné jedlo. Pôvodne som nemala v pláne toto jedlo vyfotiť, nieto ešte o ňom napísať, ale keď som nám ich naservírovala, strašne sa mi zapáčilo. Kým som fotila, tak som počula, ako si ten MÔJ na špagetách pochutnáva a po obede ich skutočne pochválil. Jediný problém o ktorom radšej napíšem je, že je vhodné si po ňom dať nejaký životabudič (kofeín), aby ste nezadriemali.


500 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
1 lyžica kačacej masti (alebo olej)
1 konzerva krájaných paradajok
5 ks sušených paradajok
4 lyžice kečupu
100 ml vody
1 cesnak
1 hrsť oregana
1/2 lyžičky štipľavej červenej papriky
1 lyžička korenia na špagety (nemusí byť)
čierne korenie
soľ
10 lístkov bazalky

špagety
syr

Použila som väčšiu panvicu, v ktorej som si na masti osmažila najemno nakrájanú cibuľu. Ak sa použije olej, tak len troška, keďže z mäsa sa vyškvarí masť. Pridala som mleté mäso a počkala som, kým sa mäso zatiahlo. Pridala som koreniny a soľ, polovičku krájaných paradajok, kečup, trochu vody a aj nakrájané sušené paradajky. Pod pokrievkou som mäso udusila asi za 35 min., treba ochutnať či je mäkké a prípadne dochutiť. Pridala som ešte druhú polovicu paradajok a spolu som to povarila cca. 10 min. Nakoniec som pridala najemno nakrájané listy bazalky.
Špagety som si uvarila podľa návodu a pridala som ich k hotovému mäsu. Poriadne som ich premiešala a pri podávaní som posypala špagety syrom.

4 porcie

5 komentárov:

  1. špagety su u nás skoro každý týždeň, ďakujem za tip, obmeníme ich podľa vášho receptu. Vyzerajú super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nie tak super ako Vaše fotky :), dúfam, že Vám špagety budú chutiť

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak tie môžu byť veru výborné ...už sú zaradené do poradovníka :)
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  4. robíme to často, ale ked to vidím musím pochvaliť mnaaam

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...