Toto je jedlo, ktoré som sa naučila ešte doma. Mama nám ho varila väčšinou v sobotu na obed. Pečienky boli rýchlo hotové a dressing sme si mohli spraviť sami.
500 g kuracej pečienky
majoránka
čierne korenie
100 ml oleja/bravčová masť
100 ml oleja/bravčová masť
soľ
chlieb
Dressing č. 1
Dressing č. 1
200 ml kyslej smotany
1 lyžička práškového cukru
1-2 lyžičky horčice
asi za lyžičky najemno nastrúhanej cibule
soľ
čierne korenie
Dressing č. 2
200 ml kyslej smotany
1/2 tavený syr (črievko)
horčica
soľ
čierne korenie
Pečienky som si najprv umyla a očistila. Nekrájala som ich, ale nechala také veľké aké boli. Pečienku som si okorenila a posypala majoránkou. Na teflonovej panvici som si rozohriala olej (pôvodne toto jedlo moja mama robila s bravčovou masťou, aby sme mali dostatok výpeku na namáčanie chlebíkov, ale ja masť nemám, takže som použila olej). Do oleja som opatrne vložila kuracie pečienky, pozor na ruky - prská to. Sprudka som ich opražila z oboch strán, potom som znížila plyn a pod pokrievkou som ich dusila asi 10-15 min.
Pečienky som si najprv umyla a očistila. Nekrájala som ich, ale nechala také veľké aké boli. Pečienku som si okorenila a posypala majoránkou. Na teflonovej panvici som si rozohriala olej (pôvodne toto jedlo moja mama robila s bravčovou masťou, aby sme mali dostatok výpeku na namáčanie chlebíkov, ale ja masť nemám, takže som použila olej). Do oleja som opatrne vložila kuracie pečienky, pozor na ruky - prská to. Sprudka som ich opražila z oboch strán, potom som znížila plyn a pod pokrievkou som ich dusila asi 10-15 min.
Medzitým som si pripravila vlastný dressing. Pri prvom aj pri druhom dressingu je postup rovnaký, všetko treba zmiešať a nechať chvíľku postáť v chladničke, aby sa chute spojili. Do hotového dressingu namáčame pečienky, ktoré si osolíme až na tanieri a ak nám zostal výpek, tak doň namáčame chlebík.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára