sobota 4. septembra 2010

Chrumkavá saláma

Jednohubky pre hostí, ale aj pre nás. Veľmi som si obľúbila túto úpravu salámy. Používam ju nielen samostatne, ale aj tak, že si koliesko rohlíka natriem maslom, naň umiestním upečenú salámu a do nej dám napr. cuketovú pomazánku.


suchá saláma napr. vysočina, strážovská a pod.
panvica

Pri kúpe salámy je dôležité, aby nebola príliš tenká. Je dobré, keď je trošku hrubšia, aby sa vedela skrútiť.
Teflónovú panvicu som si rozohriala. Olej nie je potrebný, lebo tieto suché salámy sú dosť mastné, takže aj výpeku bude dosť. Do panvice som si postupne poukladala salámy a počkala som minútku-dve, kým sa trošku skrútia. Potom som ich otočila a tiež som počkala minútku. Pomocou kliešťov som hotové salámy povyberala a do panvice som dala ďalšie kúsky, kým sa nespravia všetky.
Sú veľmi dobré aj teplé, ale väčšinou ich robím vopred a buď ich podávam studené alebo ich v mikrovlnke na pár sekúnd nechám zohriať.

Na obrázku je ešte nakrájaný encián a krabia pomazánka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...