sobota 13. novembra 2010

Kiwi Mojito /mochito/ aj bez alkoholu


Aj keď je už jeseň, vonku nie je ešte taká veľká zima. Dnes nám aj slniečko vykuklo, tak sme si spravili takýto krásne zelený drink. Chutil vynikajúco. Keďže miešanie drinkov nie je moja parketa, ale v našej domácnosti je to úloha toho MÔJHO, požiadala som ho či by mi nespravil Virgin Kiwi Mojito, na ktorý som natrafila u La Fuji Mami. Tak sme si spravili hneď dve verzie, jednu Virgin, teda bez alkoholu vhodnú aj pre deti, veď kto by odolal takým krásnym zeleným farbám ... a jednu s alkoholom, to už bola verzia pre dospelých. Recept sme si, ale museli upraviť podľa našich možností. Najprv sme chceli použiť nastrúhaný zázvor, preto je aj na obrázku, ale nakoniec sme ho tam nedali.     
Týmto mojitom sme si pripili na môj 100. recept na tomto blogu.  

1 ks kiwi
1/3 limetky
6 lístkov mäty
4 cl bieleho rumu
Sprite (prípadne sýtená minerálka + 2 lyžičky hnedého cukru)
ľadové kocky alebo drvený ľad

vysoký pohár
slamka


Kiwi sme ošúpali a nakrájali na kúsky. Limetka sa umyla a nakrájala na mesiačiky. Kiwi, limetka a aj lístky mäty sa vložia do vyššieho pohára a podrvia sa. My sme použili ako tĺčik pomôcku na naberanie medu, pomocou ktorého sa z kiwi spravila drť a pekne sa zmiešala s vytlačenou šťavou z limetky a uvolnila sa aj chuť mäty. Ak sa použije len sýtená minerálka, je potrebné tento koktail dochutiť hnedým cukrom. Pokiaľ sa použije Sprite, ten je dosť sladký a cukor už nie je potrebný. Pridá sa aj biely rum a ľad (drvený ľad) a až potom sa to zaleje Spritom, prípadne minerálkou.
Doplní sa slamka a môže sa piť.
  

1 koktail 

4 komentáre:

  1. Kinga, opäť nádherne nafotené, skutočne ma zaujíma čím to je, si profesionálna fotografka :}?
    Kiwi mojito som ešte neskúšala, určite vyskúšam, lebo mojito ja môžem :}.Asi tak pred 10.timi rokmi ma naučil pripravovať caipirinhu manželov taliansky šéf a ten sa to naučil od brazílskych priateľov-také pekné tradovanie. Namiešal to v decembri a ja som mu po ochutnaní povedala, že vidím more. Tak stále keď chcem vidieť more tak si ho namiešam :}, vyjde to lacnejšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jeeej Ivka, veľmi pekne ďakujem za pochvalu. Profesionálna fotografka ...., to teda nie. Mám veľmi rada gastro blogy, kde som si už napozerala mnoho fotiek.
    Už sa teším na recept na caipirinhu a následne na to more :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super napad!!! vyzera to fantasticky!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj to chutí fantasticky, už to otestovalo niekoľko našich priateľov a všetkým to zatiaľ chutilo.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...