Tento víkend sme mali babský večer. Po začiatočných ťažkostiach sa nakoniec
veľmi dobre rozbehol a užili sme si ho. Nakoniec z tohto večera vznikli aj
takéto srandovné fotky.
Ja som pripravila sladké mini Pavlové tortičky s mascaprone krémom s vanilkovým
luskom, ovocie sme zvolili z mrazničky a to zmes lesného ovocia.
Martina Stankova photography |
Martina Stankova photography |
1 kg hovädzieho stehna
soľ
čierne korenie
trochu hladkej múky
olej
1 väčšia cibuľa
200 ml bieleho vína
350 g šampiónov
350 g šampiónov
150 g dubákov
5-6 ks zaváraných uhoriek
400 ml kyslej smotany
200 ml šľahačky
3 lyžice horčice
soľ
čierne korenie
500 g cestoviny orecchiette
Hovädzie mäso som si nakrájala na tenké slížiky. Mäso som si osolila, okorenila čiernym korením a jemne som ho posypala múkou, aby sa nelepilo, keď sa bude opekať.
500 g cestoviny orecchiette
Hovädzie mäso som si nakrájala na tenké slížiky. Mäso som si osolila, okorenila čiernym korením a jemne som ho posypala múkou, aby sa nelepilo, keď sa bude opekať.
Na prípravu tohto jedla som použila tlakový hrniec, mám ho rada, keďže sa s
ním rýchlo pracuje.
Na oleji som postupne opiekla mäso (asi na 3x). Keď bolo mäsko hotové,
vybrala som ho a na oleji som si orestovala do sklovita cibuľu. Potom som
priliala trošku bieleho vína, aby sa prilepené, ale o to chutnejšie časti výpeku
na spodku hrnca uvoľnili. Mäso som vrátila do tlakového hrnca a pridala som
toľko vody, aby bolo mäsko ponorené. Pridala som ešte trošku soli,
nastavila tlakový hrniec na varenie mäsa a nastavila som časovač na 25 min. od
bodu varu. Keď zapípal hrniec, preložila som ho na najmenší
horák a varila mäsko 25 min.
Medzitým som si očistila šampiňóny a nakrájala som ich na plátky.
Uhorky som si nakrájala na menšie kúsky a dubáky som si vybrala z mrazničky.
Vo väčšej mise som si zmiešala kyslú smotanu, šľahačku a horčicu, dochutila
som ju soľou a čiernym korením.
K hotovému mäsu som pridala hríby a uhorky. Varila som ich, kým nezmäkli
(asi tak 10-15 min.). Nakoniec som pridala smotanovú zmes a na miernom
ohni som omáčku povarila asi 5 min.
Ako prílohu som pripravila cestoviny orechiette, ktoré sa výborne hodili k
stroganovu, ale aj ryža je dobrá.
7-8 porcií stroganova a 5 porcií cestovín
7-8 porcií stroganova a 5 porcií cestovín
Tento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániť