nedeľa 20. februára 2011

Plnený pstruh

Nikdy predtým som pstruhov nerobila. Vždy sme kupovali len kapra a to na Vianoce alebo nejaké filety, no a ešte makrelu, ale tá mi začala strašne smrdieť. Tak keď som túto rybičku uvidela v jednom našom hyper-super obchode a ešte k tomu v akcii, kúpila som ju. Rybky ma vyšli na 2,30 € a pritom z toho vznikla fakt úžasná, chutná a sýta večera. Recept som si našla ako inak na nete, aj keď pôvodne bol písaný na šťuku, je vynikajúci aj k pstruhom. Väčšinou k rybám automaticky podávam citrón, ale tu vôbec nebol potrebný.
Fotka upečených rybiek bola príliš tmavá, tak som ju sem radšej nedala.


2x 200 g pstruhov
soľ
1 zväzok petržlenovej vňate
1 menšia cibuľa
5-6 ks sardiniek v oleji
60 g masla
250 g kyslej smotany

Pstruhov som si umyla, nasolila som ich a vložila som ich do jenskej misy. V mixéry som si nadrobno nasekala petržlen. Pridala som cibuľu, ďalej som mixovala, pridala som sardinky a zmäknuté maslo. Dochutila som to celé 1/4 lyžičkou soli a polovičku pripravenej zmesi som vložila do brucha rýb. Rybu som z vrchu potrela asi štvrťkou kyslej smotany a vložila som ich do predhriatej rúry na 170°C, na 30 min. Každých 10 min. som rybu ešte potrela kyslou smotanou. 
Keď bola ryba hotová preložila som ju na tanier a výpek z misy som pridala k zvyšku sardinkovej zmesi, ktorá nám zostala z plnky. K tomu som primiešala zvyšok kyslej smotany a túto omáčku som podávala k rybám.
My sme to jedli s chlebom, ale aj varené alebo opekané zemiaky by sa k tomu hodili.

2 porcie

 
Zdroj Dolce vita.

8 komentárov:

  1. ja som moc neni schopna jest rybky,co maju na tanieri ocka aj ustocka:(...ale paci sa mi napad naplnit im bruska plnkou zo sardiniek:))to by ma teda nenapadlo,chutovo to je urcite dobrota!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Keď som pridávala fotky, rozmýšľala som či niekomu nebudú nepríjemné. Ja som však mäsožravec :) a aj toto k tomu patrí. Je to veľmi chutné jedlo, treba skúsiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ...pstrúžiky sú moje najobľúbenejšie rybky, len tak osolené , orascované a upečené:) tento receptík by bol dobrá zmena:) rybka rybkami naplnená :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pstruzi jsou nej, moje slova.o) Když děláme ryby, jakože se snažíme, nejčastěji skončí pstruh klasicky s máslem a větvičkou rozmarýny v bříšku. Pečený něžně se stroužkem česneku, event. se slaninovou peřinkou. Musíme být jemní, děti koření ne-e. J.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ... tak už aj u mňa zaujali popredné miesto medzi rybami :)
    ... časom možno aj deťom zachutia koreniny, aj keď možno by sa dala jedna rybka pripraviť pre deti a jedna pre dospelých - okorenená ...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vybavily se mi vzpomínky na loňskou dovolenou na Slovensku - jeden večer byli čerství pstroužci na grilu s máslem. Sice v provizorních podmínkách, ale o to chutnější!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak nielen spomienkami treba žiť, ale hor sa na pstruhy a či už s plnkou alebo s maslom, ale treba sa do nich pustiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Milujem pstruhov, pečiem ich však bez hlavy, na tej si totiž za surova pochutná náš psík. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...