nedeľa, 18. júla 2010

Bravčové karé v omelete s restovanými hríbami

Minulý týždeň som ešte v nedeľu ráno nevedela čo budeme o jednej obedovať. Vedeľa som len, že mám kus karé v chladničke a nejakú zeleninu, čo som si nakúpila na trhu deň predtým. Rozhodla som sa, že si prelistujem knižky Recepty zo života a v treťom vydaní som natrafila na tento recept. Tam ale použili morčacie plátky a harissu tiež nespomínali :). Myslím, že sa to vydarilo.


1 kg (9 ks) bravčového karé bez kostí
soľ
čierne korenie
grilovacie korenie
100 ml vody

Šampiňóny:
350 g šampiňónov
cibuľa
soľ
čierne korenie
100 ml vody

Omeleta:
5 vajíčok
3 lyžice vody
soľ
harissa (štipľavá tuniská pasta) 

1 kg hranoliek
olej

Šalát:
1/2 ľadového šalátu
2 paradajky
1/2 šalátovej uhorky

Dressing:
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica horčice
1 lyžica medu
soľ
čierne korenie

Mäso som si nakrájala na asi centimetrové plátky, naklepala som ich a okorenila som ich soľou, čiernym korením a grilovacím korením. Na oleji som si jednotlivé plátky mäsa upiekla do biela. Aby mäso zmäklo, preložila som ich do jenskej misy, podliala som ich asi 100 ml vody, prikryla som misu alobalom a vložila na 50 min. do vyhriatej rúry na 180°C.
Šampiňóny som si umyla a nakrájala na hrubšie plátky. Vo výpeku z mäska som si orestovala nadrobno nakrájanú cibuľu a pridala som aj hríby, ktoré som si osolila a okorenila. Nakoniec som ich podliala vodou a nechala asi 15 min. podusiť.
Vajíčka som si rozmiešala s vodou, soľou a harissou. Harissa sa môže nahradiť aj chilli omáčkou alebo štipľavou červenou paprikou. Na menšej panvičke som si postupne spravila 4 omelety.
Hranolky som použila kupované. V rúre som ich s troškou oleja upiekla za 15 min na 180°C. 
Šalát som si natrhala na menšie kúsky a aj paradajky a uhorku som nakrájala nadrobno. Dressing na šalát som si vymiešala a poliala ním zeleninu. 
A nakoniec je potrebné všetko spojiť. Takže na omeletu som položila jedno mäsko, na to som dala šampiňóny. Pomocou špáradla a olivy som to pekne spojila, pridala som hranolky a šalát.

mäso a hríby - 7-8 porcií, omeleta - 4 ks

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...