pondelok, 5. júla 2010

Marinované mäsko a la Zachar a mozzarellovo-paradajkový šalát

Pred pár týždňami, keď konečne vykuklo slniečko a celý víkend svietilo, som bola pozvaná na babský pokec spojený s grilovačkou ku kamoške na dom. Ja som sa ponúkla, že pripravím mäsko a mozzarellový šalát s pradajkami. Recept na marinádu mám už od strednej školy a je pravda, že som ho robila nespočetne krát. Kamoška, ktorá mi ho dala, patrí ešte vždy medzi tie naj :). 
Ešte musím napísať, že tieto fotky fotila a aj upravovala naša hostiteľka.
600 g kuracích pŕs

Marináda:
150 ml oleja
5 lyžíc polosladkej sójovej omáčky 
2,5 lyžice horčice
2 lyžice medu
1 lyžička čierneho korenia
1,5 lyžičky cesnakového prášku
1 lyžička vegety
1/2 lyžičky kari korenia
1,5 lyžičky chilli omáčky alebo 1 lyžička chilli prášku
1 lyžička soli alebo grilovacieho korenia (je dosť slaný)
1 hrsť oregana 

Kuracie prsia som si umyla a nakrájala na plátky. Pozor mäso sa nesolí, solí sa až marináda. 
Marinádu na mäso som si pripravila zmiešaním všetkých prísad. Na miešanie som použila metličku, tak sa marináda lepšie spojí. Do marinády som vložila nakrájané plátky mäsa a nechala ich v marináde celú noc alebo minimálne 1 hodinku.
Keďže sme mäsko robili v prírode, tak sme si pripravili ohník, naň sme prihodili brikety a keď už boli rozpálené, mäsko sme si upiekli na rošte.
Keď robím toto marinované mäsko doma opečiem si ho na teflónovej panvici, bez oleja, keďže v marináde ho je dosť. Keď je mäsko už skoro hotové, zvyknem ho podliať asi 150 ml vody, aby sa mi spravila omáčka, ktorou môžme následne poliať ryžu, ktorú podávam k mäsku. 
100 g mozzarelly
4 paradajky
bageta, hrianka

Dressing:
2 lyžičky olivového oleja
5-6 bazalkových lístkov
1 cesnak
soľ
čierne korenie

Dressing som si pripravila ešte doma, tak že som si vo výživovej fľaške zmiešala olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Bazalku som si najprv nadrobno nakrájala a až potom som ju pridala k olivovému základu.
Mozzarellu aj paradajky som si nakrájala na plátky a rovnomerne som si ich rozložila na tanieri. Pokvapkala som ich dressingom a mohlo sa konzumovať, buď s bagetou alebo hriankou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...