streda, 21. júla 2010

Rebarborovo-jahodové pyré


500 g očistenej rebarbory
250 g jahôd (ja som mala mrazené)
80 g (6 lyžíc) kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1 lyžička škorice
100 ml vody

4 x 5 okrúhlych piškót
4 dlhé piškóty

Rebarboru som si pomocou nožíka očistila. Nakrájala som ich na menšie kúsky. Do hrnca som si vložila nakrájanú rebarboru, kryštálový a vanilkový cukor, škoricu a jahody. Keďže som si zabudla jahody rozmraziť, dala som ich variť ešte zmrazené. Rebarboru som podliala vodou a nechala som to spolu variť 25-30 min. Pred dovarením som rebarboru ochutnala a pokiaľ by bola ešte veľmi kyslá, pridala by som cukor. Mne to však takto akurát chutilo, takže som si zmes ponorným mixérom rozmixovala a prepasírovala som ho cez husté sitko. Pyré som si rozdelila do štyroch misiek, do ktorých som ešte predtým vložila cca 5 ks okrúhlych piškót. Pri podávaní som tento dezert dozdobila dlhými piškótami.

4 porcie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...