utorok, 31. augusta 2010

Hovädzie mäso so smotanovo-syrovo-paprikovou omáčkou

Pomerne rýchly sobotný obed. Celé som to stihla za 40 min.
Túto omáčku z papriky som už raz robila, ale bez smotany na varenie, takže som to vtedy mala hustejšie a bola z toho pomazánka. Veľmi chutná pomazánka. Na základe toho receptu, som pripravila túto omáčku. A aby bola redšia pridala som spomínanú smotanu na varenie a kyslú smotanu.


300 g hovädzieho stehna
steak 7 korenín
soľ
čierne korenie
olej

Smotanovo papriková omáčka:
8 zelených paprík
1 tavený syr (100 g črievko)
100 ml smotany na varenie
4 lyžice kyslej smotany
1,5 lyžičky vegety

Mäso som si nakrájala na tenké plátky a posypala koreninami. Nechala som ho chvíľku odležať. Teflónovú panvicu som si rozohriala a pridala som trocha oleja. Plátky mäsa som si sprudka opiekla z oboch strán a nechala som ich v panvici dopiecť ešte asi 10 min. Potom som ich preložila na tanier a aj tu ešte oddychovali 10 min.
Papriky som si umyla a odstránila som z nich jaderníky. Potom som ich nakrájala na pásiky a vložila do hrnca, pridala som tavený syr, smotanu na varenie, kyslú smotanu a dochutila som to vegetou. Všetko som to nechala pod pokrievkou spolu podusiť. Približne za 15-20 min. bola omáčka hotová.
Jedli sme k tomu bagetu a celozrné pečivo. 

2 porcie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...