sobota, 11. decembra 2010

Kuracie Cacciatore /Chicken Cacciatore/

Tak tento recept som robila už dosť dávno, ale nejako som ho zabudla uverejniť. Jednoduchý preklad do slovenčiny by mohol znieť ako "lovecký guláš". Ide o klasické talianske jedlo, ktoré sa robilo zväčša po/počas poľovačiek z králika, ale aj z hydiny. Paradoxne som naň natrafila na americkej stránke u The Pioneer Woman. Ree je žena, ktorá žije so svojim manželom a deťmi na dobytčej farme, učí svoje deti doma, venuje sa fotografovaniu, dizajnu, vydala kuchársku knihu ... Určite si pozrite jej krásnu a zaujímavú stránku.  


12 ks horných kuracích stehien
soľ, čierne korenie, vegeta
múka na obaľovanie
olej

2 cibule
2 zelené papriky
2 červené papriky
500 g šampiňónov
2 lyžičky soli
2 lyžičky čierneho korenia
4 lyžičky kurkumy
1 lyžička kmínu
200 ml bieleho vína
300 ml paradajkového pretlaku (v pôvodnom recepte paradajky v konzerve)
1 lyžica cukru

syr
cestoviny

Ako prvé som si umyla kuracie stehná, trošku som ich osušila a každé jedno som okorenila  čiernym korením, vegetou a soľou, poobracala som ich v múke a pripravila som ich na pečenie.
Na dno väčšieho hrnca (u mňa to bol 8 litrový) som si naliala tenkú vrstvu oleja a postupne som osmažila každé kuracie stehno z oboch strán, ale len tak, aby sa koža zatiahla a trošku sfarbila. Hotové stehienka som vybrala a odložila ich bokom. K hrncu ešte toľko, že som použila taký, ktorý je možné vkladať do rúry, teda nemal žiadne umelohmotné, sklenené a ani drevené časti. 
Kým sa mi osmažili stehienka, nakrájala som si na mesiačiky cibuľu, papriky a aj šampiňóny. Keď boli stehienka upečené všetky som ich vybrala z hrnca a na ich miesto som dala cibuľu, papriku a šampiňóny. Chvíľku som ich restovala a potom som pridala koreniny, víno, paradajkový pretlak a za lyžicu cukru. Na zeleninu som naukladala predsmažené kuracie stehná tak, aby sa  ponorili. Hrniec som prikryla pokrievkou a vložila som ho do predhriatej rúry na 200°C na 1 hodinu.
Ako prílohu som k nim uvarila cestoviny a posypala som to ešte nastrúhaným syrom (čo na fotke ale chýba).

7-8 porcií

2 komentáre:

  1. Kinga, ja som nevedela ze mas aj ty blog!!! A mas ho uzasny, naozaj! A HLAVNE FANTASTICKE FOTKY! naozaj parada:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem za pochvalu. Už nejaký čas mám blog, po tom čo som fotila jedlá na MIMIBAZAR (ale iba mobilom), som dostala minulé Vianoce foťák, s ktorým je oveľa jednoduchšie a ľahšie robiť krásne fotky (pravdaže ak je dobré svetlo). Skúšanie nových jedál je niečo, čo mi robí veľkú radosť.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...