pondelok, 24. januára 2011

Brokolicová pomazánka

Z nejakého dôvodu ma priťahujú zelené jedlá/suroviny. Teda nie tie pokazené, síce niektoré plesne mi chutia (Niva, Encián ...), ale taký špenát, brokolica, hrášok, cuketa, špargľa, rukola, avokádo, limetka, mäta, petžlen, bazalka, to všetko pekne a chutne spracované ja môžem. Preto som sa nezľakla ani tejto pomazánky a urobila som dobre. Je vynikajúca. Neodporúčam ju však robiť z celej brokolice, lebo jej bude strááášne veľa. Mám to odskúšané. Nikomu sa nechce jesť 5 dní za sebou len táto pomazánka, preto som časť z nej použila ako základ omáčky na cestoviny (doplnila som ešte tavený syr, mlieko, tvrdý syr a bolo hotové ďalšie jedlo).


1/2 brokolice
50 ml majonézy
50 ml bieleho jogurtu
1 lyžička citrónej šťavy
2 lyžičky horčice
1/2 lyžičky dižonskej horčice
1/2 lyžičky soli

Brokolicu som si umyla, rozobrala som ju na ružičky a uvarila na pare. Nebolo im treba veľa, za 10-15 min. od varu boli mäkké (treba skontrolovať). Brokolicu som nechala vychladnúť a potom som ju rozmixovala ponorným mixérom, pridala som majonézu, biely jogurt, citrónovú šťavu, horčicu a soľ.
Nechala som ju hodinu v chladničke, aby sa chute pekne spojili.

Recept som našla tu.

3 komentáre:

  1. Kinga, ty si bola v mojej chladničke :}- už viem, čo z nej spravím, mňam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kinga, nejak nestíham, ale na základe tvojho obrázku nemôže nechutiť :}.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...