pondelok, 30. januára 2012

Cibuľovo-jablková bravčová pečienka a zemiakové pyré s rukolou

Niekedy len sedíte a pozeráte a recept príde priamo z telky. Tento je presne taký.


600 g bravčovej pečienky
olej
čierne korenie
soľ


2 veľké cibule
2 jablká
100 ml bieleho vína
1 lyžica medu
olivový olej
maslo

Zemiakové pyré s rukolou:
1 kg zemiakov
100 g rukoly
100-150 ml vlažného mlieka
20 g masla
soľ
čierne korenie

Najprv som si ošúpala zemiaky, nakrájala som ich na menšie kúsky a v osolenej vode som ich uvarila do mäkka. Keď boli hotové, pomocou vidličky som ich popučila. Môže sa použiť aj ponorný mixér, ale ja mám rada keď je pyré hrudkovité. Pridala som vlažné mlieko, maslo, soľ a čierne korenie. Rukolu som primiešala k zemiakom až pred podávaním a len do množstva, ktoré sme hneď skonzumovali.
Cibuľu som si nakrájala na mesiačiky a na olivovom oleji a na masle som si ich orestovala. Pridala som na plátky nakrájané jablká. Podusila som ich spolu a potom som pridala biele víno. Keď sa víno odparilo, ešte som jablká a cibuľu pokvapkala medom.
Nakoniec som si pečienku nakrájala na väčšie plátky, okorenila som ich čiernym korením a na oleji som si ju pripravila. Pozor, lebo pečienka prská. Pečienku som si nakrájala na menšie kúsky a osolila som ich až na tanieri.

4-5 porcií

Zdroj TV Paprika.

3 komentáre:

  1. paci sa mi napad pyre s rukolou, skvely!! a ta pecienka k tomu!!! paradne!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak kinga, toto vyzera fantasticky! super napad na pyre s rukolou! a krasna, naozaj krasna fotka!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marianna - chutilo to báječne, ale nesmie sa zabudnúť ani na kombináciu jablka s cibuľou, tá bola úplne perfektná.
    Anetka - ďakujem ti za komentár, to je snáď prvá pochvala čo som dostala za fotku :).

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...