Klasický tatársky biftek mám rada tiež, ale toto ..... hmmmmmm. Stojí za to to vyskúšať. Podmienkou je čerstvé mäso, ostrý nožík a chuť experimentovať.
250 g sviečková (hovädzie stehno)
6 lyžíc olivového oleja
1 zväzok petržlenovej vňate
1 zväzok pažítky
12 lístkov mäty
50 g zelených olív
5 ks zaváraných uhoriek
1 citrón
1 lyžička Tabasca (Harissa)
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho korenia
4 krajce chleba
4 krajce chleba
Najprv som si pomocou ostrého nožíka najemno nakrájala petržlen, pažítku, mätu, olivy a aj uhorky. Šťavou z polovice citróna, som poliala túto zmes.
Použila som hovädzie stehno, ktoré mali teraz v akcii v jednom z nákupných reťazcov. Najlepšia by bola určite sviečková, ale aj s týmto čerstvým mäskom to bolo vynikajúce. Pripravila som ho tak, že som si ho nakrájala na tenulinké slížiky a potom na malé kocečky. Chvíľku to potrvá, keďže som chcela, aby to bolo skutočne malé a stráviteľné. Mäso som primiešala k pripravenej zmesi a priliala som olivový olej, pridala som harissu alebo nejakú štipľavú omáčku, soľ a čierne korenie. Dobre som to premiešala a hneď som to servírovala na pripravené hrianky, ktoré som si pripravila v hriankovači. Hrianky s tatarákom som si ešte pokvapkala citrónovou šťavou a hneď sme to zjedli.
2 porcie
Zdroj zo stránky Fuszer és Lélek.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára