utorok 3. apríla 2012

2. Foodbloger party v ChefParade

Opätovné pozvanie od Tomáša, som opätovne s veľkou radosťou prijala :) a zúčastnila som sa v Chefparade na druhej akcii foodblogerov. Zišiel sa nás skutočný babinec a to myslím aj nášho organizátora Tomáša Babinca.


Tentoraz bol zoznam trošku kratší, aj keď pozvaných bolo viacej.
Zuzka                   http://www.natanieri.sk/
Ivka                      http://eveesfoodblog.blogspot.com/
Martinka               http://dulce-de-leche-blog.blogspot.com/
Anetka                  http://anetagoesyummi.blogspot.com/
Lucka                   http://www.lucylovetobake.blogspot.com/
Martinka               http://www.matapecie.blogspot.com/
Ľubka                   http://www.chocorroldevainilla.com/
Veronika (Nicki)    http://www.facebook.com/pages/Nice-to-eat-you/301991306517196
Henrieta               http://www.facebook.com/pages/Henrieta-Pe%C5%A1kovi%C4%8Dov%C3%A1-My-firs-cooking-book/353052176091
Táňa                     http://foodbloger.com/
Natali                   http://cutleryfoodblog.blogspot.com/
Veronika               http://www.ringieraxelspringer.sk/
Katka                   http://hrncek-var.blogspot.com/











Pri prvom stretnutí, som mala trošku obavy z neznámeho, ale tentoraz som sa celú cestu tešila a na miesto „kurzu“, ktorý ani nebol kurzom, som dorazila s ľahkým úsmevom na perách. Prišla som skôr, ale na mieste činu som nebola prvá, okrem Tomáša už čakala aj Natali a zoznamovanie sa mohlo začať.
Postupne dorazili aj zablúdenci a rozdeľovanie/losovanie do varných skupín sa mohlo začať. Priznám sa, že keď vytiahli moje meno, tak som sa trošku zľakla. Mala som variť s Tomášom, ktorý je veľmi šikovný a kreatívny človek, ale keďže je aj organizátor, mal aj iné povinnosti (fotiť, dohliadať, pomáhať, vybavovať, komunikovať). Mala som možnosť vidieť to na našej prvej party a tam skutočne veľa toho nenavaril.


Bola som preto rada, že sme si mohli do nášho tímu vziať aj štvrtého člena a okrem Veroniky k nám pribudla aj Ľubka. Moje obavy sa naplnili len čiastočne a Tomáš zvládol aj varenie bravúrne, pripravil nám úžasné domáce cestoviny.


Ale k podstate veci. Varili sme, nie podľa rozdaných receptov, ale podľa zadaných surovín. Zoznam sme dostali mailom deň vopred a tak sme mohli vopred porozmýšľať nad tým, ako najlepšie skombinovať suroviny.


Keď som uvidela prvú položku špargľu, tak som mala o náladu postarané. Nevarím s ňou moc často. Síce práve nastáva jej sezóna, ale neplánovala som ju kupovať (tento večer to však zmenil). Bola som potešená, keď som zistilam že so špargľou vie narábať a ešte k tomu rada a veľmi zručne Veronika, ktorá navrhla zeleninový základ k tagliatelle, kuracie mäsko s kurkumou a s kokosovým mliekom čo bol dobrý kompromis na úpravu mäska. Ja som bola nadmieru spokojná s našim hlavným jedlom. Jedna malá porcia cestovín mi robila spoločnosť až domov a verte či nie, na raňajky mi padla skutočne vhod (prespávala som u kamarátov, ktorý mi prepožičali svoj bytík).



Ale naše varenie sme začali predsa len dezertom, ktorý sme potrebovali rýchlo pripraviť a vychladiť. Čokoládový mousse s chili a jablkovo-škoricovo-karamelovým topingom sa vydaril úplne báječne. Bola som taká nadšená, že som si to doma hneď zopakovala (recept určite uverejním, ale kto by tento veľmi jednoduchý a rýchli recept chcel vyskúšať hneď, nájde ho aj s ostatnými postupmi a krásnymi fotografiami na foodissimo.eu).


Naše kreácie zachutili porote zloženej z Henriety a Milana najviac. Bola som nesmierne rada, že im chutilo, predsa len, chute sú veľmi subjektívne.





Po varení sme pomohli odstrániť neporiadok z pracovných plôch a na moju otázku, či vždy vznikne takýto neporiadok, odpovedal Milan úprimne, že nie vždy, že sme použili viac hrncov, ako bolo v tíme ľudí, ale že chápe, že nám na varení a prezentácii záleží viac. Dúfam, že do ďalšej akcii, ktorá sa konala už ráno o 10-tej, stihla pani upratovačka všetko odpratať.
Príjemné posedenie som ukončila až po 23 hodine, ale dúfam a budem rada, ak sa opäť niečo podobné zopakuje za nejaký ten čas.





Ďalšie postrehy a fotky nájdete u Tomáša, Ľubky, Anetky, Martinky, Lucky, Katky ...

4 komentáre:

  1. super, perfektná akcia, teda ja aspoň usudzujem z fotiek a popisu, no škoda, že nie som taká nadšená kuchárka!idem ja teda pokračovať v šití...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jeej, super. Vzdy si rada precitam aj od ostatnych. Priblizuje mi to atmosferu tej akcie a ta bola na jednotku:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucka aj ja si rada prečítam od ostatných články, niektoré som už stihla, iné si idem prečítať až teraz po sviatkoch. A akcia bola fakt na jednotku :).

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...