Aktuálne však? Hrozno je teraz dostupná surovina a o orechoch ani nehovorím. Mne tento rýchly obed veľmi chutil, tomu MÔJMU už menej, keďže som kúpila hrozno so semiačkami a nebol nadšený, že ich musel "vypľúvať". Mne sa ich podarilo skoro všetky zjesť :), ale tak trochu to kazilo celkovo veľmi dobrý dojem.
Keďže mi nejaké to nedojedené hrozno zostalo, spravila som si na ďalší deň sladké raňajky. Hrozno som si prihriala, posypala som ho zvyšnými orechmi a pridala som kopček orechovej zmrzliny (určite by bola dobrá aj s vanilkovou zmrzlinou).
Keďže mi nejaké to nedojedené hrozno zostalo, spravila som si na ďalší deň sladké raňajky. Hrozno som si prihriala, posypala som ho zvyšnými orechmi a pridala som kopček orechovej zmrzliny (určite by bola dobrá aj s vanilkovou zmrzlinou).
2 strapce tmavého hrozna (bez semiačok)
2 lyžice rozpusteného masla
2 lyžice olivového oleja (prípadne orechový olej)
2 lyžice hnedého cukru
za hrsť orechov
2x encián (u mňa paprikový encián)
2 lyžice rozpusteného masla
2 lyžice olivového oleja (prípadne orechový olej)
2 lyžice hnedého cukru
za hrsť orechov
2x encián (u mňa paprikový encián)
Začala som tým, že som si predhriala rúru na 200°C, nastavila som grilovaciu funkciu a pripravila som si dve zapekacie nádoby.
Potom som si obrala hrozno zo strapcov a umyla som ho. Hrozno som preložila do jednej zo zapekacích nádob, poliala som ho rozpusteným maslom, pridala som olivový olej, keďže orechový olej nemám a pridala som za 2 lyžice hnedého cukru.
Encián som si odbalila, ale papier som nevyhodila. Vložila som ho lesklou (alobalovou) stranou nahor do druhej zapekacej misky a naň som položila encián.
Obe misky som vložila do rúry a za cca 7-10 min. som ich vyberala z rúry. Hrozno krásne pustilo šťavu a encián sa prehrial.
Medzitým som si na suchej panvici zľahka opražila orechy a v mažiariku som ich trošku rozdrvila.
Hroznové guličky som aj so šťavou preložila do hlbšieho taniera, posypala som ho orechmi a na vrch som položila encián.
Potom som si obrala hrozno zo strapcov a umyla som ho. Hrozno som preložila do jednej zo zapekacích nádob, poliala som ho rozpusteným maslom, pridala som olivový olej, keďže orechový olej nemám a pridala som za 2 lyžice hnedého cukru.
Encián som si odbalila, ale papier som nevyhodila. Vložila som ho lesklou (alobalovou) stranou nahor do druhej zapekacej misky a naň som položila encián.
Obe misky som vložila do rúry a za cca 7-10 min. som ich vyberala z rúry. Hrozno krásne pustilo šťavu a encián sa prehrial.
Medzitým som si na suchej panvici zľahka opražila orechy a v mažiariku som ich trošku rozdrvila.
Hroznové guličky som aj so šťavou preložila do hlbšieho taniera, posypala som ho orechmi a na vrch som položila encián.
2 porcie
Zdroj NolTV
Mňam, mňam ...
OdpovedaťOdstrániťgrilované hrozno, to mě ještě nenapadlo!
OdpovedaťOdstrániťJéé to je zajímavý nápad, a vypadá to strašně pěkně!! Určitě vyzkouším!
OdpovedaťOdstrániťMnaam, grilovany syr s hroznom musi byt veru velka dobrota!! Zatial som ho jedla iba s brusnicami ale to hrozno ma laka:-)
OdpovedaťOdstrániťmnam, toto je dokonala kombinacia chuti! :)
OdpovedaťOdstrániťDievčatá, fakt je to dobrá kombinácia a odporúčam túto pochúťku vyskúšať.
OdpovedaťOdstrániťtak to je přesně kombinace, která mi sedí, určitě zkusím.
OdpovedaťOdstrániťsezonna dobrotka ako vysita :)
OdpovedaťOdstrániťMňam, to bych mohla zkusit! :) Nevím, co dřív...:D
OdpovedaťOdstrániťtaková kombinace by mě nikdy nenapadla :) ovšem to by byla škoda!
OdpovedaťOdstrániťsuper typ :) nádhera
Vypadá to hrozně moc chutně a přitom by mě tahle kombinace nenapadla! to musím vyzkoušet.
OdpovedaťOdstrániťwww.justbeyourselfbypetra.blogspot.cz
nechcem sa opakovať, ale hrozna je teraz hrozne veľa :)
OdpovedaťOdstrániťTohle vypada jako jidlo, co bych si dala v recku s vyhledem na morem a sklenickou bileho vina
OdpovedaťOdstrániť