Nič zložitého a predsa veľmi chutný a rýchly prívarok/omáčka. Niečo podobné som už raz robila, teraz ale všade pchám môj nový svieži zázrak, citrónovú trávu. Tak som si povedala, že o tom napíšem. No a kurkumu zbožňujem (asi viac ako karí), len aby sa ani na ňu nezabudlo ...
3 menšie cukety (700 g)
1 cibuľa
70 g syru feta
200 ml bieleho jogurtu
200 ml smotany na varenie
1 lyžička kurkumy
1 lyžica sójovej omáčky
podľa chuti mletá štipľavá červená paprika (chilli)
čierne korenie
soľ
1 zväzok petržlenovej vňaťky
1/2 stonky citrónovej trávy
maslo
1 cibuľa
70 g syru feta
200 ml bieleho jogurtu
200 ml smotany na varenie
1 lyžička kurkumy
1 lyžica sójovej omáčky
podľa chuti mletá štipľavá červená paprika (chilli)
čierne korenie
soľ
1 zväzok petržlenovej vňaťky
1/2 stonky citrónovej trávy
maslo
2 kuracie prsia
1/2 stonky citrónovej trávy
čierne korenie
soľ
olej
1/2 stonky citrónovej trávy
čierne korenie
soľ
olej
Cuketu som si umyla, odrezala som konce a nahrubo som ju nastrúhala. V hrnci som si na masle orestovala nadrobno nakrájanú cibuľu, pridala som nastrúhanú cuketu. Počkala som kým cuketa pustí trochu šťavy a potom som pridala na menšie kocky nakrájanú fetu (trochu som si nechala nakoniec na zdobenie). Asi po 5 min. som pridala kurkumu, sójovú omáčku, čierne korenie, štipľavú červenú papriku, biely jogurt a smotanu na varenie. Nechala som omáčku prevrieť a potom som ju ochutnala a až vtedy som pridala soľ (feta aj sójová omáčka sú slané, ale pozor ak sa pridá na konci ešte feta, aby to zas nebolo moc).
Nadrobno nakrájanú citrónovú trávu a petržlen som pridala tesne pred koncom, aby vynikla ich výrazná chuť.
Kým sa mi varila omáčka pripravila som si aj kuracie prsia, ktoré som si len jednoducho okorenila čiernym korením, soľou a nadrobno nasekanou citrónovou trávou. Kuracinku som pokvapkala olejom a na panvici som si ich z oboch strán opiekla. Najprv sprudka, aby sa mäsko zatiahlo a chytilo farbu a až potom som panvičku prikryla, aby sa mäsko udusilo a zmäklo.
3-4 porcie
Nadrobno nakrájanú citrónovú trávu a petržlen som pridala tesne pred koncom, aby vynikla ich výrazná chuť.
Kým sa mi varila omáčka pripravila som si aj kuracie prsia, ktoré som si len jednoducho okorenila čiernym korením, soľou a nadrobno nasekanou citrónovou trávou. Kuracinku som pokvapkala olejom a na panvici som si ich z oboch strán opiekla. Najprv sprudka, aby sa mäsko zatiahlo a chytilo farbu a až potom som panvičku prikryla, aby sa mäsko udusilo a zmäklo.
3-4 porcie
Mnam, vyzera to delikatesne!Diky za inšpiráciu.
OdpovedaťOdstrániťTiež som nedávno objavila citrónovú trávu, a už u nás aj fičí kombo lemongrass+rybacia omáčka+ koriander. A "Čína" hneď chutí inak, ako tie blafy z bistra!
OdpovedaťOdstrániťVyzerá to lákavo a veľmi chutne :-)))
OdpovedaťOdstrániťJou, pekný recept :) Lemongrass rules.
OdpovedaťOdstrániťSom rada, že sa zapáčil :).
OdpovedaťOdstrániťtoto vyzerá úžasne, Kinga, hneď by som si dala, milujem cuketu a takéto prevedenia sa mi veľmo pozdáva :)
OdpovedaťOdstrániťcuketa je teraz aktuálna, smelo do toho
Odstrániť