nedeľa 4. apríla 2010

Kuracie prsia so salámou a hermelínom

Toto jedlo si dal môj kolega v jednej českej reštaurácii. Vtedy sa mi to veľmi zapáčilo, a hneď ako sa dalo som skúsila tento recept zreprodukovať. Keďže som to ale nejedla, neviem aká mala byť výsledná chuť, možno použili iné koreniny, ale mne to takto, ako to teraz napíšem veľmi chutilo. 600 g kuracích pŕs
125 g hermelínu
150 g salámy - paprikáš (nejakú suchú salámu s výraznou chuťou)
soľ
čierne korenie

Kuracie prsia som si nakrájala na plátky, teda z jednej ½ kuracích pŕs som spravila 2-3 kúsky. Tie som osolila, okorenila a trošku osmažila na oleji, len tak aby sa mäsko zatiahlo a zbelelo. Kuracie plátky som si preložila na plech. Na ešte teplé kúsky som si poukladala asi 3-4 salámy a 2 plátky hermelínu (ich hrúbka bola cca 0,5 cm). Celé som to ešte podliala asi 2-3 dcl vody, v ktorej som si rozmiešala lyžičku vegety (aby sa mäsko nevysušilo).

Rúru som si predhriala na 200°C a kuracie mäsko som dala zapiecť asi tak na 15 min. (je potrebné ho sledovať, keď sa začne syr topiť a zružovie, tak je to hotové).

Podávala som to s ryžou, opekanými zemiakmi a rukolovým šalátom.

4 komentáre:

  1. Ahojte!
    V pondelok som mala navariť niečo rýchle pre známych. Musím sa priznať, že kuchárske skúsenosti moc nemám, tak sa mi ťažko vymýšľa a tvorí. Obzrela som sa v chladničke a uvidela hermelín. Hneď som si spomenula na kamarátku Kingu a jej recept, ktorý som si stiahla asi pred dvoma týždňami. Urobila som teda Kuracie prsia so salámou a hermelínom, upiekla som k nim americké zemiaky a urobila miešaný šalát.
    Večera mala VEĽKÝ úspech, za ktorý vo veľkej miere vďačím Kinge ;-)
    Som rada, že receptíky z kuraciny pribúdajú, už teraz sa teším na sympatické Kuracie soté s garam masala!
    Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Linda teším sa, že si mala úspech. Skúšaj, skúšaj, skúšaj a určite sa ti varenie bude páčiť :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak a toto budeme mať v nedelu na obed + kingina paradajková polievočka. Tento víkend varím s Kingou :-). Už sa tešííím.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...