utorok, 4. mája 2010

Bryndzová polievka

Ďalšia polievka, ktorú som varila po prvý krát a zapáčila sa mi. Síce som si zásmažku spravila trošku hustú, ale tu na blogu uvádzam pomer, ktorý by sa mal použiť, aby z polievky nevznikol prívarok :).


3 ks stredne veľkých zemiakov
1 l vody
100 g bryndze
soľ
vegeta

Zásmažka:
2 lyžice oleja (maslo, tuk)
2 lyžičky sladkej červenej papriky
2 lyžice múky

Zemiaky som si očistila a nakrájala na menšie kúsky. Do hrnca som si napustila 1 l vody a s 1 lyžičkou soli som dala variť zemiaky. Keď boli zemiaky uvarené, odobrala som si za 2 naberačky polievky a rozmiešala som ju s bryndzou. Do polievky som pridala rozmiešanú bryndzu, a nechala som ju variť cca 5 min. Podľa potreby som dosolila polievku. Po 5 min. som si spravila zásmažku tak, že na menšej panvičke alebo teflonke som si rozohriala olej, pridala som červenú papriku, chvíľočku som to pražila, takých 20 sek. a pridala som múku. Aby som nemala hrčky, používam takúto metličku. Znova som si odobrala 2-3 naberačky polievky, s ktorou som si zásmažku rozriedila. Keď bola zásmažka hladká, prilievala som ju postupne, za stáleho miešania do polievky. Polievku som nechala zovrieť a bola hotová. Vzhľadovo sú síce aj krajšie polievky, ale chuťovo určite za nimi nezaostáva.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...