nedeľa 2. mája 2010

Nivová a hríbová pomazánka


Nivová pomazánka
Mám rada aj tú z obchodu, ale aj takúto vlastnoručne vyrobenú.

100 g syru Niva
4 lyžice kyslej smotany
1 tavený syr (100 g črievko)
1/2 lyžičky čierneho korenia

Pomocou mixéra som si nivu rozmixovala, pridala som kyslú smotanu, syr črievko a čierne korenie. Celé som to dobre vymiešala a podávala s pečivom. Soliť netreba, keďže niva je dosť slaná.

Hríbová pomazánka
Kamaráti, pre ktorých som tieto dve pomazánky pripravovala sa nejak nevedeli nasýtiť z hríbovej, bola fakt vynikajúca.

200 g šampiňónov
olej
1 tavený syr (100 g črievko)
4 lyžice masla
1/2 lyžičky čierneho korenia
1/2 lyžičky soli (alebo vegety)

Šampiňóny som si umyla (ja ich umývam) a nakrájala na menšie kúsky. Na panvici som si ich na troške oleja orestovala (cca. 7 min.). Potom som ich preložila do misky a nechala vychladnúť. Po vychladnutí som k nim pridala maslo, syr a korenie. Na hodinku - dve som ich dala do chladničky, aby sa chute spojili. Finitóóóó. 

Update: K orestovaným hríbom som pred koncom pridala najemno nasekanú petržlenovú vňať (asi 2 stonky), ktorá sa výborne hodila k pomazánke a to nielen chuťovo ale aj vizuálne.

1 komentár:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...