streda, 5. mája 2010

Obložený chlebík so šalátom, nivou a marinovanými bravčovými kúskami

Na večeru ideálne jedlo. Skúste.


300 g bravčového stehna

Marináda:
2 lyžice pretlaku
1 lyžica ustricovej omáčky (nemusí byť)
1 lyžička chilli omáčky
1 lyžička vegety
1/2 lyžičky cesnakového prášku
1/2 lyžičky čierneho korenia

olej

chlieb
tatárska omáčka alebo horčica
šalát
syr niva

Mäsko som si nakrájala na tenšie plátky a naklepala ho, následne som si ho nakrájala na menšie kúsky (cca 1x1 cm). Prísady k marináde som si zmiešala v miske a až do pripravenej marinády som pridala mäso. Marinované mäso som poliala olejom a prikryla celofánom. Priznám sa, že toto mäsko odpočívalo v chladničke celých 10 dní. Olej zabránil, aby sa mäso pokazilo. Teda po desiatich dňoch som mäsko piekla na teflonovej panvici takých 20 min. Na panvicu už netreba dávať olej, mäso je dosť mastné od oleja, v ktorom sa marinovalo a pekne sa upečie.
A už finišujeme. Niektoré chlebíky som si ponatierala tatárskou, iné horčicou. Na to som poukladala umytý šalát, ďalej upečené mäso a nakoniec kúsky syru niva. Hotovo. Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...