streda 18. augusta 2010

Kuracie mäsko s olivami a slivkami

Tento recept je podľa mňa veľmi jednoduchý, ale aj veľmi chutný. Jediné na čo musím vopred myslieť je, aby som mala doma sušené slivky. Už som sa ale naučila, mať doma aspoň jedno balenie. Zelené olivy mám vždy, veď kedykoľvek môže dokvitnúť nejaká nečakaná návšteva a pohostenie je pripravené, napr. olivová pomazánka.


700 g kuracích pŕs
100 g sušených alebo aj čerstvých sliviek
80 g zelených olív
150 ml bieleho vína
soľ
čierne korenie
olej

Kuracie prsia som si umyla a nakrájala na plátky. Ako koreniny som použila len soľ a čierne korenie. Väčšinou používam sušené slivky, ale tento recept som už robila aj s čerstvými. Slivky som si nakrájala na menšie kúsky. Olivy som nakrájala na kolieska, ale ak by to nešlo môže sa aj hala-bala. 
Olivy aj slivky som si preložila na plech. Kuracie prsia som si na troške oleja osmažila do biela a preložila som ich na pripravené olivy a slivky. Poliala som ich bielym vínom a v predhriatej rúre na 180°C som mäso piekla asi 30 min.
Podávala som k nim ryžu.

4 porcie

2 komentáre:

  1. Aj tento recept od Teba som nedavno vyskusala. Fantasticke! Spojenie chuti upecenych sliviek a oliv podliatych bielym vinom - gurmansky zazitok! Cely Tvoj blog by som najradsej cely zjedla :) dakujem za uzasne recepty, krasne spracovanie, fotecky, opisy, klobuk dole! Si velmi sikovna!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som rada, že chutilo. Aj ja, keď som si to prvý krát pripravila, bola som ním nadšená :). Ďakujem za pochvalu :).

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...