štvrtok 2. decembra 2010

Plnená mäsová roláda s chrenovým dressingom

Mne táto úprava mletého mäsa veľmi zachutila, už keď som zahliadla tento recept u Medveďa vedela som, že skôr či neskôr ho musím spraviť. Skoro nič som na ňom nemenila, je tak dobrý ako je napísaný. Ja som k tomu spravila opekané zemiaky (v rúre) a chrenový dressing, ktorý sme jedli v Ikei k zverinovým medailónkom a chcela som ho reprodukovať. Nemala som však čerstvý chren, preto som použila zaváraný. Nabudúce to ale skúsim s čerstvým.   


1 kg mletého bravčového mäsa
asi 20 cm-ová staršia bageta
2 vajíčka
1/2 zväzku petržlenovej vňate
2 lyžičky mletého čierneho korenia
2 lyžičky soli
2 lyžičky cesnakového korenia
1 lyžička vegety
2 lyžičky červenej papriky
2 hrste oregana

Plnka:
10 lyžičiek horčice
2 natvrdo uvarené vajíčka
150 g na plátky nakrájaného syru
150 g salámy
6 plátkov anglickej slaniny
1/2 červenej kápie

Dressing:
100 ml kyslej smotany
2 lyžičky zaváraného chrenu v sladkokyslom náleve 
1,5 lyžičky horčice
soľ

Ako prvé som si za 9 min. uvarila dve vajíčka (natvrdo). Staršiu, tvrdú bagetu som vložila do misky a zaliala som ju vlažnou vodou. Keďže som sa ponáhľala na bagetu som umiestnila záťaž v podobe menšej misky. Mleté mäso som si poriadne vymiešala so všetkými koreninami, pridala som nadrobno nasekaný petržlen a vajíčka. Namočenú bagetu som vyžmýchala a natrhanú na čo najmenšie kúsky, som ju pridala k mäsu. Mäso som na 30 min. vložila do chladničky, ale ešte predtým som to ochutnala, či je dostatočne ochutené. Po tom čo si odpočinulo a chute sa mali čas spojiť, som si odtrhla dva väčšie kusy alobalu a mleté mäso som rozdelila na polovicu. Pomocou špachtličky som opatrne upravila mäso na rozmer cca 35x20 cm. Hrúbka mäsa bola cca 1 cm. Na mäso som naniesla 5 lyžičiek horčice, rozotrela som ju a poukladala som vedľa seba plátky salámy, na to syr a do jedného konca aj nakrájané vajíčko a natenko nakrájanú polovicu kápie. Opatrne som si nadvihla jeden koniec alobalu a zrolovala som mäso. Alobal som zakrútila tak, aby konce smerovali nahor a nemohlo z neho nič vytiecť (trocha šťavy vytieklo). Na ďalšom alobale som to zopakovala aj so zvyškom mäsa, akurát pod salámu som dala ešte plátky slaniny. Zrolované mäso som dala na plech a v predhriatej rúre na 175°C (horné-dolné pečenie) som to piekla 50 min. Po 50 min. som plech vybrala, alobal som roztvorila (preto je lepšie, ak sú spoje hore a nie dole) a vložila som mäso späť do rúry na 10 min., aby získalo krásnu bledohnedú farbu. Pred podávaním som nechala roládu 10 min. postáť a potom som ju nakrájala.
Na dressing som si všetky prísady zmiešala a na 30 min. som ho vložila do chladničky, aby sa chute spojili. Najbližšie skúsim použiť čerstvý chren, lebo chuť zaváraného nie je taká intenzívna.

8 porcií

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...