utorok 1. júna 2010

Grilovaná zelenina /baklažán, cuketa, šampiňóny, mrkva/

Hrozne ale hrozne dobré jedlo. Nič viac k tomu netreba napísať.


300 g baklažánu
400 g cukety
200 g šampiňónov
5 väčších kusov mrkvy
1 celá hlavička cesnaku
soľ
čierne korenie
vegeta
cesnakový prášok
3 lyžice olivového oleja
100 ml vody

Všetku zeleninu som si umyla a mrkvu očistila. Ostatná zelenina zostane v šupke. Najprv som si nakrájala baklažán na plátky a tie potom na kúsky asi 1x1 cm. Na papierovú kuchynskú utierku som si preložila baklažánové kúsky a osolila ich, nechala som ich tak asi 15 min., nech pustia šťavu, ktorú som potom pomocou ďalšej utierky pozotierala. Medzitým som si nakrájala cuketu na podobné kúsky ako baklažán. Šampiňóny som nakrájala na menšie kúsky a mrkvu na krúžky. Všetko som to vložila do jenskej misy, pridala som koreniny, olivový olej a vodu. Cesnak som si rozobrala na mesiačiky, ale nečistila som ho. Jednotlivé mesiačiky som primiešala  k zelenine a vložila do predhriatej rúry na 190°C na 30 min (horné-dolné pečenie). Po 30 minútach som rúru prestavila na funkciu grilovanie a ešte 5-10 min. som zeleninu grilovala.
Je to neskutočne chutné jedlo. My sme to jedli ako prílohu ku kuracím prsiam so salámou a hermelínom. Kto chce môže si k tomu dať aj kúsok chlebíka. A aby som nezabudla, cesnak sa krásne vylúpne zo šupky a má sladkastú chuť. Odporúčam vyskúšať.

3-4 porcie

10 komentárov:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tohle dělávám strašně ráda. Zkusila jsem samozřejmě milion variant zeleniny. A hodně dobrá je varianta pórek, brambory, cuketa a dýně. Na to čerstvý rozmarýn...Hrabu se tu v receptech už třetí den a jsem ráda že jsem tento blog našla. Spousta inspirace a krásných fotek!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vanda ani nevieš ako ma potešili Tvoje slová :). Som rada, že recepty sú dostatočne inšpiratívne a že sa fotky páčia. Tvoju obmenu s tekvicou a pórom vyskúšam :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kinga, tak toto mi taaaaaak sadne k mojej strave, juuuuj, mňam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada a keď ti zvýši zelenina, len ju rozmixuj, pridaj vodu a podľa chuti smotanu a máš super polievku.

      Odstrániť
    2. Nezvýšila sa :-). Obed a večeru som mala zabezpečenú a ako som si pochutnala !!! Vynikajúce.

      Odstrániť
    3. tak to som rada, polievku možno nabudúce vyskúšaš

      Odstrániť
  5. Bolo to skvelé ale citil som tam jemne nahorklú chuť. Viete čim by to mohlo byť? (Nemal som dost cesnaku tam som ho dal na 4časti väčši stručik)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. baklazan nebol dobre utreny zo stavi, co pustil

      Odstrániť
  6. Si umyla alebo som si umyla?
    Tá zelenina je súčasť Tvojho tela, keď si si ju umyla?
    Predtým, ako odošleš text, si ho prečítaj (teraz je to so si, lebo sa to týka Tvojej osoby).
    Či je to naozaj "neskutočne" chutné jedlo, musia posúdiť tí, ktorí recept vyskúšali.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...