piatok 28. januára 2011

Rybie filé s plnkou a kukurica s fazuľou

Túto rybičku aj s prílohou som robila z kuchárskej knihy Büntetlen örömök (preklad by znel asi takto "Potešenie bez trestu" alebo nejak tak ...). Je to kuchárska knižka, ktorú som ešte v roku 2005 vyhrala priamo od autorky, s mojim obľúbeným tofu receptom. Od Stahl Judit mám spolu 3 kuchárske knižky. Mám ich veľmi rada, keďže mi pripomínajú blogy. Teda vtedy som ešte nevedela čo sú to gastro/food blogy, ale páčilo sa mi, že ku každému receptu má napísanú nejakú príhodu, spomienku alebo odporúčanie.
Tento recept som už raz robila, ryba je trošku nevýrazná, ale s tou plnkou a prílohou je jednoducho fantastická.


1 kg filé z pangasiusa (rybacie filé, ktoré sa dajú zrolovať)
1/2 menšej cibule
1 starší rožok
2 vajíčka
2 lyžice horčice
soľ
čierne korenie
6 lyžíc ružového/bieleho vína
3 lyžice vody
olej
špáradká

1 cibuľa
400 ml konzerva červenej fazuľe
320 ml konzerva kukurice
150 ml kečupu
1 lyžica chilli omáčky
50 ml vody
1 hrsť oregana
2 lyžice petržlénu
soľ
čierne korenie
šťava z 1/2 citróna
olej

Filety som si rozmrazila, umyla a papierovou utierkou som si ich poutierala (odstránila som prebytočnú vodu). Ja som mala 3 väčšie kúsky, preto som si ich pozdĺžne prerezala na polovičky. Posypala som ich soľou a čiernym korením.
Starší rožok som si rozmixovala v mixéry na strúhanku.
Plnku som si pripravila tak, že som si najemno nastrúhala cibuľu a na oleji som ju opražila. Keď bola hotová, vypla som plyn a pridala som k cibuli, strúhanku, horčicu, celé vajíčka, soľ a čierne korenie. Všetko som to zmiešala a plnila na pripravené filety. Na každý kúsok som dala asi za lyžičku plnky, zrolovala som ich a so špáradkom som ich spojila. Vložila som ich do menšieho pekáča, každú filetu som poliala lyžičkou vína a podliala som ich aj vodu. V rúre na 170°C som ich odokryté piekla 25 min.
Medzitým som si pripravila prílohu. V hrnci som si orestovala nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridala som scedenú konzervu fazule, kukurice, priliala som kečup a vodu. Pridala som ešte chilli omáčku, za 2 lyžičky mrazeného petržlenu (nadrobno nasekaného), oregano, soľ a čierne korenie. Spolu som to povarila 15-20 min., teda kým sa mi neupiekli rybičky. Pred koncom som pridala šťavu z polky citróna.
Ako ďalšiu prílohu sme mali penne cestoviny s brokolicovou omáčkou.

6 porcií

5 komentárov:

  1. tak toto vyzera skvele. urcite sa do toho pustim buduci tyzdne.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak, potom som zvedavá ako to dopadlo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Často chodím na Váš blog pre inšpiráciu, ale dnes som sa rozhodla napísať. Som milo prekvapená, tak trochu aj naštvaná (to za mňa hovorí závisť), že tak mladé žieňa tak skvelo, chutne a zároveň rozmanito dokáže variť. Tento víkend chcem ohúriť dcéru (manžel je na rok služobne mimo) a uvariť pár Vašich receptov. Sobota sa bude niesť v ostro - kyslej polievke, špagety s oreganom. V nedeľu budeme mať kuracie mäso so slivkami a chutný šalát so zeleninou. (ten som už okukala na inom blogu). Budúci týždeň skúsim ďalšie Vaše recepty, a keď sa manžel vráti, tak už len kvôli tým skvelým receptom, ktoré mu budem s láskou variť ma neopusti. (to bol len žart). Dám vedieť, ako som dopadla. Ďakujem a udeľujem Vám varešku skvelej kuchárky.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem za takúto krásnu pochvalu, veľmi ste ma potešili a imaginárnu varešku skvelej kuchárky umiestňujem na čestné imaginárne miesto v mojej kuchyni. Ostro-kyslá je naša obľúbená polievka a špagety s oreganom som robila tiež tento štvrtok - proste niečo rýchleho bolo treba navariť (cesnak odporúčam, ak ho máte radi). Skúšajte, skúšajte a píšte, ja robím to isté, skúšam a snažím sa to napísať aspoň na blog :). Veľa pochvál za vydarené jedlá Vám prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Musím sa pochváliť, obed sa vydaril. Polievka je skvelá. Ja osobne som si dala už druhý tanier a moja dcéra, ktorá je dosť prieberčivá ju tiež pochválila. Takže všetky kuchárky a gastronomické časopisy odkladám. Viem, že mojim zdrojom inšpirácii bude Kinga blog. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...