streda 2. júna 2010

Hovädzí steak s plnenými šampiňónmi

Toto mäsko som spravila ako hlavné jedlo v deň narodenín toho MÔJHO. Malo veľký úspech. Fotka je ale trošku tmavá, keďže som varila a fotila až večer.

300 g plátok hovädzieho stehna
soľ
čierne korenie
korenie na steak
2 lyžičky oleja

8 ks veľkých šampiňónov (Ø cca 9 cm)
6 ks menších šampiňónov
50 g salámy
1 tavený syr (100 g črievko)
2 kocky mrazeného alebo 2 lyžice čerstvo nasekaného petržlenu
soľ
vegeta
čierne korenie
olej
Eidam syr

Začala som tým, že som si rúru predhriala na 230°C a pripravila som si zapekaciu misu.
Mäso som si naklepala, prerezala na dve časti a poriadne okorenila soľou, čiernym korením a korením na steak. Nič viac. Teflónovú panvicu som si čo najviac rozohriala, potom som pridala olej, počkala som pár sekúnd a vložila som do panvice pripravené mäso. Keďže je panvica veľmi horúca mäso sa hneď zatiahne. Z každej strany som ho opekala 3 minúty. Potom som mäso preložila do zapekacej mise a vložila do predhriatej rúry na 8 min. Keď bolo mäso hotové, vybrala som ho z rúry a nechala som steak ešte 10 minút odpočívať. Steak nebol krvavý, bol prepečený tak akurát, nám to takto vyhovuje.
Ako prílohu som pripravila mäkučké plnené šampiňóny. Pripravila som si ich tak, že som si hríby umyla. Z väčších šampiňónov som odstránila nožičky a tie som spolu s malými šampiňónmi a salámou nakrájala na menšie kúsky. Na oleji som si opražila nakrájané hríby, pridala som salámu, tavený syr, petržlen a podľa chuti som si plnku okorenila. Nechala som to chvíľku spolu povariť. Následne som plnku rovnomerne rozdelila do pripravených veľkých šampiňónov, na ktoré som pomocou škrabky na zemiaky narezala tenučké plátky syru. Hríby som zapekala v rúre na 200°C cca 25 min. (horné-dolné pečenie).

mäso – 2 porcie, hríby – 4 porcie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...