nedeľa 13. júna 2010

Medovo horčicové kuracie stehná


12 ks dolných kuracích stehien
1 lyžička oleja
soľ
čierne korenie
grilovacie korenie
cesnakový prášok
mletá červená paprika
100 ml vody

Marináda:
5 lyžíc horčice
5 lyžíc medu

Rúru som si predhriala na 200°C. Kuracie stehná som si umyla a zodrala z kože (kto chce môže ich piecť aj s kožou). Kuracie stehná som si rovnomerne rozložila do vyolejovanej zapekacej jenskej misy a z oboch strán som ich poprášila koreninami (podľa chuti). Ešte som ich podliala vodou, prikryla alobalom a vložila do rúry na 1 hodinu.
Medzitým som si zmiešala horčicu s medom.
Po hodine som stehienka obrátila a rovnomerne som na nich rozotrela 1/2 marinády. Vrátila som ich do rúry na 10 min., ale už som ich neprikrývala. Po 10 min. som ich vybrala, otočila a poliala ich zvyšnou marinádou. Do rúry som ich vrátila na ďalších 10 min. a boli hotové.
Prílohou boli opekané zemiaky a jogurtový šalát s uhorkou, kukuricou a paradajkami.

Zdroj z maďarského blogu Mennyei Manna

5-6 porcií

3 komentáre:

  1. Nie je jenská misa (názov pochádza od výrobcu sklenených nádob z mesta Jena v bývalej NDR). Správne je Misa z Jeny.
    Pozn.:
    Pravdepodobne jediný výrobok z bývalej NDR, ktorý v niektorej domácnosti pretrval do dnešného dňa, aj keď fabrika bola preorientovaná na Pyrex.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vhodnejšie slovo by bolo "stiahnuť" kožu zo stehien.
    Slovo "zodrať" sa skôr používa napr. na zodratie kože zo zajaca.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...