pondelok 28. novembra 2011

Club sandwich, moja verzia

Ešte trvá giveaway, takže kto by chcel kuchársku knižku Vojta Artza, tak nech napíše komentár pod darčekový článok. Teraz by som sa ale rada podelila o moju verziu club sendviču. Gordon Ramzey ho pripravoval v jednej v jeho relácii. Keďže to vyzeralo veľmi lákavo, veľmi jedlo a ani nie moc zložito, tak ma napadlo, že si to presne vygooglim. Wikipedia mi presne vysvetlila odkiaľ sendvič pochádza a čo by mal obsahovať, lenže po nakuknutí do chladničky som nemala všetko potrebné. Nevadí, improvizovala som a takto vznikla moja chutná verzia.


3 toustové chlebíky
majonéza alebo tatarská omáčka
1 menší plátok pečeného mäsa (kuracie, bravčové, hovädzie ...)
4 ks šalátových listov
4 plátky syru
2 ks anglickej slaniny
2 sušené paradajky (čerstvá paradajka)
3 plátky kuracej salámy
10 krúžkov šalátovej uhorky

2-4 napichovátka (trošku väčšie ako špáradká)


Ako prvé som si vymiešala domácu tatarskú, lebo som nemala ani majonézu ani tatarskú. Čiže 3 lyžice kyslej smotany som si zmiešala s 1/4 lyžičky práškového cukru, trošku čierneho korenia, soli a 1/2 lyžičky horčice. Môže sa pridať aj trošku nastrúhanej cibule, ja som tentoraz cibuľu nepoužila.
Toustové chlebíky som si na panvici osmažila. Kto má hriankovač, tak ten sa môže použiť. Vedľa chlebíkov sa na panvici zmestilo aj na plátky nakrájané pečené mäso, ktoré som takto trošku prehriala. Ak sa v chladničke nájde anglická slanina, tak aj tá sa môže osmažiť. Potom už len vrstvenie.
Spodný toust som si potrela tatarskou, na to som dala mäso, potom 2 plátky syra, 2 šalátové listy a 5 krúžkov šalátovej uhorky. Ďalšia vrstva bol opäť toust, ktorý som si z oboch strán potrela tatarskou. Na vrch druhého tousta som si dala opečenú slaninu, na to nakrájané sušené paradajky, 2 plátky syru, 3 plátky kuracej salámy, 5 krúžkov šalátovej uhorky a ešte 2 šalátové listy. Na vrch som položila posledný toustový chlieb, zo spodnej strany potretý tatarskou.
Jemne som na sendvič pritlačila, aby sa spojil. Do dvoch rohov som zapichla napichovátka a pomocou ostreného nožíka som si sendvič prekrojila. Mal by sa narezať na 4 rovnaké diely, ale mne sa to takto viac pozdávalo.
Dobrú chuť.

1 sendvič

10 komentárov:

  1. Vypadá úúžasně, hned bych si dala.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja milujem sendvice, bagety, toasty a plnene chlebove veci ako napriklad kebab alebo gyros. Najradsej mam take, kde je vsetko:-)Tento tvoj sendvic by som zlupla jedna radost ale asi radsej v tichosti domova lebo tieto veci sa nedaju jest velmi gustiozne a na verejnosti mam s tym znacny problem:-DD, ked to pada zo vsetkych stran a tatarsku mam az za usami...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jezis. je polnoc a ja slintam nad tvojim paradnym sendvicom. no nic, musim ist spat, lebo este sa do niecoho pustim:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Je perfektny. A ked som ho zbadala hned ma napadol Joey zo serialu Priatelia :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To by som si dala :-) Vyzerá to úžasne!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. no po tom dnešnom pečení na 50 by som sa do neho zahryzla len taký fukot

    OdpovedaťOdstrániť
  7. It looks absolutely delicious! Thank you for sharing this recipe! xoxoxo

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...