utorok 25. mája 2010

Rezance s čínskou zeleninou a kuracou pečienkou

Nedávno som na večeru robila toto rýchle jedlo. Najviac času zaberie asi čistenie a krájanie pečienky, inak to ide veľmi rýchlo. Je to síce trošku nezvyčajná kombinácia chutí, ale niekedy sa mi žiada experimentovať :).


500 g kuracej pečienky
350 g mrazenej čínskej zeleninovej zmesi
stredne veľká cibuľa
2 lyžičky čierneho korenia
1 lyžička cesnakového prášku
1 lyžička chilli
7 lyžíc polosladkej sójovej omáčky
6 lyžíc kečupu
1 lyžička ustricovej omáčky
1 lyžička chilli omáčky
olej

100 g instantných ryžových rezancov - široké
kúsok jarnej cibuľky

Kuracie pečienky som si poriadne umyla a nakrájala na menšie kúsky. Wok panvicu som si rozohriala, pridala som olej, nadrobno nakrájanú cibuľu a sprudka som pečienky opiekla. Pridala som aj mrazenú čínsku zmes a ostatné koreniny a omáčky. Asi za 10 min. bola pečienka so zeleninou hotová.
Instantné ryžové rezance som si pripravila podľa návodu. Teda som ich zaliala horúcou vodou, prikryla ich a počkala asi 3 min. Potom som rezance scedila a pridala som ich k pečienke. Celé som to premiešala. Na dozdobenie som použila nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.


2 porcie

1 komentár:

  1. Mmm receptik vyzerá chutne, len sa chcem opýtať ,smie sa kombinovať pečen a čínska zmes .Ďakujem za odpoveď.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...