streda 12. mája 2010

Šalát s kuracím mäsom, orechmi a medovým dressingom

Jeden z mojich obľúbených dressingov na šaláty uvádzam v tomto zápise, ale aj orechy a grilované cuketové plátky sú skutočne vynikajúce do šalátov.


3/4 ľadového alebo hlávkového šalátu
30 g nasekaných orechov
kuracie mäso na prírodno, grilované alebo aj varené mäso z polievky obraté z kostí
1 ks (cca 20 cm) cukety
červená cibuľa (ja som teraz nedala)

Dressing:
3 lyžice olivového oleja
2 lyžice medu
1 lyžica červeného vinného octu
1/4 lyžičky soli
1/4 lyžičky čierneho korenia
1 lyžička oregána

Šalát som si umyla, vysušila a natrhala na menšie kúsky.
Pripravila som si grilovanú cuketu tak, že som si ju nakrájala na tenšie plátky, poukladala ich vedľa seba a posypala som ich oregánom, soľou alebo vegetou, čiernym korením a pokvapkala olejom. Ugrilovala som si ich na panvici na troške oleja z oboch strán.
Dressing na šalát som si pripravíla tak, že som si zmiešala všetky prísady na dressing. Je to jednoduchý pomer 3+2+1, alebo ich násobky a veľkosť odmerky (lyžica, lyžička atď.) závisí na množstve pripravovaného šalátu.
Šalátové listy som vložila do väčšej misy, k tomu som pridala nakrájané alebo natrhané mäso, pridala som nasekané orechy, grilovanú cuketu, červenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky (ja som ju tentoraz nedala) a dressing. Je lepšie, keď šalát troška postojí v chladničke, aby sa chute spojili. Plochý tanier som použila len kôli foteniu, aby bolo šalátik vidieť, najlepšie je ho ale jesť priamo z misky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...