štvrtok, 11. novembra 2010

Fašírky plnené vajíčkom a mozzarellou pečené v muffinovej forme

Nie je to veľká porcia, pretože moja nová silikónová forma na muffiny je len na 6 kúskov. Muffiny nemám až tak rada, ale takto pripravené fašírky som chcela už dlhšie vyskúšať.


250 g mletého bravčového mäsa
3/4 lyžičky čierneho korenia
3/4 lyžičky soli
3/4 lyžičky vegety
3/4 lyžičky cesnakového korenia
3/4 lyžičky červenej papriky
1 lyžica oregana
1,5 lyžice mlieka
3 lyžice otrúb (strúhanky)
1/2 vajíčka

3 vajíčka na tvrdo
3 ks mini mozzarelli
3 ks anglickej slaniny

Ako prvé som si dala variť vajíčka. Od zovretia za 9 minút sú uvarené, natvrdo. Keď vychladli, očistila som si ich a prekrojila som si ich na polovicu. Na polovicu som si prerezala aj mini mozzarelli. 
Pripravila som si väčšiu misu a všetky ingrediencie, okrem varených vajec a mozzareli, som si poriadne vymiešala. Ja miešam jednou rukou a druhou pridávam koreniny. Veď aj tak musím s rukami robiť fašírky. Namiesto otrúb sa môže použiť strúhanka. Ja sa snažím používať skôr otruby. Pólku vajíčka som pridala tak, že som si jedno vajce rozmiešala a opatrne som priliala polovičku vajíčka k mäsu. Keď bolo mäso dobre pomiešané, začala som plniť fašírky a to tak, že som si na mokrú dlaň dala troška mletého mäsa, rozčapila som ho a na to som položila polovičku vajíčka a ešte aj polku mozzarelli. Dlaň som zavrela a mäso som rovnomerne upravila, tak aby vznikla fašírka. Mokré ruky sú dôležité, ide to potom lepšie. Fašírky som ukladala do muffinovej formy a na každú som dala polovicu anglickej slaniny.
Muffinovú formu som pre istotu položila na plech a dobre som spravila, inak by som mohla umývať vytečenú šťavu po celej rúre. Plech som vložila do rúry, ktorú som si predhriala na 180°C a piekla som ich asi 50 min. Keď bola slaninka do chrumkava upečená, fašírky boli hotové.


3 porcie

Zdroj na muffinové fašírky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...