Túto nedeľu bude veľmi krásny sviatok - DEŇ MATIEK. Nezabudnite na svoje maminky, mamičky, mamky a určite im zablahoželajte a poďakujte za to, že ste ... Kvetinke sa určite potešia a tí, čo si trúfnu môžu aj niečo upiecť a venovať svojej mame napríklad aj túto tortu. Mala by sa podariť každému, skutočne nepatrí medzi tie zložité. Najväčším problémom bude asi zohnať fóliu, ale určite si poradíte.
170 g masla
250 g (1 pohár) kryštálového cukru
3 vajíčka
750 g (3 poháre) hladkej múky
1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
125 g (0,5 pohára) kakaa
300 ml mlieka
Zdobenie:
200 g čokolády na varenie
100 g masla
čistá bublinková fólia (taká do čoho sa balí sklo)
jahodový džem
Zmäknuté maslo a cukor som si ručným mixérom vymiešala. Postupne som pridávala vajíčka a miešala. V druhej miske som si zmiešala múku, prášok do pečiva a kakao. Taktiež som postupne pridávala zmes múky a mlieka k vajíčkovo-maslovej zmesi.
Formu na pečenie som si vyložila papierom na pečenie, kraje som vymastila maslom a vysypala múkou. Do takto pripravenej formy som vliala cesto. Rúru som si predhriala na 190°C a tortu piekla cca 55 minút, ale kontrolovala som ju, aby sa mi nespálila. Po upečení som cesto nechala 10 minút odpočívať a až potom som ho vybrala z formy. Položila som ho na mriežku a nechala ho vychladnúť.
Ozdobu z čokolády som si pripravila tak, že som si nad parou rozpustila čokoládu na varenie a vymiešala ho s maslom. Do tortovej formy som na spodok pripevnila fóliu s vypuklou časťou nahor (nie je dobré, keď je už fólia vypukaná, musí byť ešte v celku) a na ňu som rovnomerne naliala čokoládu. Vložila som ju do chladničky. Keď čokoláda stuhla, formu som otvorila a opatrne som stiahla fóliu. Aby ozdoba dobre držala, tortu som potrela domácim jahodovým lekvárom (môže byť aj iný).
Pôvodný recept na túto tortu nájdete tu.
Tak toto je naozaj super napad ako ozdobit tortu! Najlepsi aky som v poslednej dobe videla, ja totizto naozaj nemusim tie vycackane gycove torty marcipanove ;o( Super, toto urcite vyskusam!!!!
OdpovedaťOdstrániťs tou foliou tak je je bomba..... vav.... take jednoduche a pekne.... ale nikdy by ma to nenapadlo.... uz sa tesim ke to budem skusat.... super....
OdpovedaťOdstrániť