štvrtok 6. mája 2010

Čokoládová torta

Túto nedeľu bude veľmi krásny sviatok - DEŇ MATIEK. Nezabudnite na svoje maminky, mamičky, mamky a určite im zablahoželajte a poďakujte za to, že ste ... Kvetinke sa určite potešia a tí, čo si trúfnu môžu aj niečo upiecť a venovať svojej mame napríklad aj túto tortu. Mala by sa podariť každému, skutočne nepatrí medzi tie zložité. Najväčším problémom bude asi zohnať fóliu, ale určite si poradíte.


170 g masla
250 g (1 pohár) kryštálového cukru
3 vajíčka
750 g (3 poháre) hladkej múky
1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
125 g (0,5 pohára) kakaa
300 ml mlieka

Zdobenie:
200 g čokolády na varenie
100 g masla
čistá bublinková fólia (taká do čoho sa balí sklo)
jahodový džem

Zmäknuté maslo a cukor som si ručným mixérom vymiešala. Postupne som pridávala vajíčka a miešala. V druhej miske som si zmiešala múku, prášok do pečiva a kakao. Taktiež som postupne pridávala zmes múky a mlieka k vajíčkovo-maslovej zmesi.
Formu na pečenie som si vyložila papierom na pečenie, kraje som vymastila maslom a vysypala múkou. Do takto pripravenej formy som vliala cesto. Rúru som si predhriala na 190°C a tortu piekla cca 55 minút, ale kontrolovala som ju, aby sa mi nespálila. Po upečení som cesto nechala 10 minút odpočívať a až potom som ho vybrala z formy. Položila som ho na mriežku a nechala ho vychladnúť.
Ozdobu z čokolády som si pripravila tak, že som si nad parou rozpustila čokoládu na varenie a vymiešala ho s maslom. Do tortovej formy som na spodok pripevnila fóliu s vypuklou časťou nahor (nie je dobré, keď je už fólia vypukaná, musí byť ešte v celku) a na ňu som rovnomerne naliala čokoládu. Vložila som ju do chladničky. Keď čokoláda stuhla, formu som otvorila a opatrne som stiahla fóliu. Aby ozdoba dobre držala, tortu som potrela domácim jahodovým lekvárom (môže byť aj iný).
Pôvodný recept na túto tortu nájdete tu.

2 komentáre:

  1. Tak toto je naozaj super napad ako ozdobit tortu! Najlepsi aky som v poslednej dobe videla, ja totizto naozaj nemusim tie vycackane gycove torty marcipanove ;o( Super, toto urcite vyskusam!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. s tou foliou tak je je bomba..... vav.... take jednoduche a pekne.... ale nikdy by ma to nenapadlo.... uz sa tesim ke to budem skusat.... super....

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...