streda 19. mája 2010

Paradajková bruschetta /brusketta/

Mini predjedlo alebo ďalšia rýchla večera.


250 g cherry paradajok
6 lístkov bazalky
1,5 lyžice olivového oleja
soľ
čierne korenie

bageta, toastový chlieb
cesnak

Toastový chlieb som si na teflónovej panvici z oboch strán opiekla. Cherry paradajky som si nakrájala na štvrťky. Môžu sa použiť aj veľké paradajky, tie ale treba nakrájať na menšie kúsky. Lístky čerstvej bazalky som si nadrobno nakrájala a pridala k paradajkám. Osolila som ich, pridala som čierne korenie a olivový olej. Celé som to dobre premiešala. Toastový chlieb som si potrela cesnakom a naň som si naložila paradajky. Podľa mňa je to najlepšie hneď všetko zjesť a neodkladať ich. Najlepšie sú čerstvé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...